Hembygdsgården och vandaler

I fredags kväll var det fest på vår lokala festgård, Maj Skansen. Jättetrevligt att folk vill använda den, men till vilket pris? Möbler utkastade, förstörda och kastade i ån. Soptunnor som tippats i ån varför det nu flyter plastpåsar med diverse innehåll nerför vår vackra å. Lampor sönderslagna – varför? Vad får man ut av att förstöra på det viset? Tråkigt, och dyrt, för de som hyrt lokalen. Få se om deras ”vänner” ställer upp och betalar sin del av ”kalaset”.

Idag har vi köpt heltäckningsmattan till sovrummet. Det ska bli skönt att få göra färdigt där så man kan stryka en sak från att-göra-listan. Nej, faktum är att någon sådan lista har jag inte på riktigt, men i mitt huvud finns en lista som ständigt fylls på. Vi köpte också ett stort runt blomkruksfat som jag nu ska lacka och sedan skriva Calle del Lago på. Bara för att visa var man kommer om man går in genom den nya (blivande) skjutdörren. Kul. Nu har jag kommit på att jag ska be min konstnärlige granne att skriva namnet och kanske måla någon liten ”spansk” krumelur på skylten. Eventuellt ramar vi in den och sätter små miniatyr nockpannor på så det blir på samma sätt som muren bredvid. Fantasin flödar, detta med nockpannorna var faktiskt Livskamratens förslag. Det blir nog han som får kapa till de små rackarna också för det klarar jag inte av.

 

IMG_20170618_153904Ett litet hörn på altanen där nu rosen Therese Bugnet har börjat blomma. Den gula Cannan håller på att blomma över men det kommer fler stänglar. Nu har jag fyra stora Cannor och tre på tillväxt, hurra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.