Helgen är över

Ännu en fantastisk dag då vi bara har existerat, pysslat lite och haft det skönt. Småfisken hoppar och har sig nere vid vår lilla strand så vi har både måsar, änder och grannens svanslösa la´gårdskatt som är här och fiskar. Färskare fisk kan man inte få.

Natten som var kunde jag inte sova. Eländes elände. Jag gick upp ett tag och månen lyste så vackert och speglade sig i sjön. Bilden är tagen genom köksfönstret.
4

Sittplatsen vid Calle del Lago är mysig att sitta vid. Den randiga skärmen bakom spaljén har jag satt upp för att skydda gurkorna mot den värsta solen. Vi har ju ibland upp till +50 grader och det är i varmaste laget. Man kan ju också se de murblock jag lagrar för att användas nere i källaren längre fram. Den översta ledaren på spaljén är felkapad, som den snickarkunnige genast ser. Så är det, än behärskar jag inte snickeriets ädla konst till fullo. Livskamraten säger att jag kan aldrig bli en riktig byggare. Detta bara för att jag arbetar i så konstiga ställningar: sittande, liggande, ja lite som det faller sig. Idag kände jag mig i alla fall som en riktig ”karlakarl” när jag tog Tigersågen och kapade några mindre träd som växer i vår sluttning. Då jag är rädd för ormar som kanske trivs på den varma sluttningen så tog jag mina rejäla storstövlar och  handskar förstås. Detta matchade min rödblommiga klänning och rosa hörselkåpor på ett väldigt bra sätt 🙂
2

 

3

Jag tog ett litet foto på en pelargon som just håller på att öppna sig, bara för att den var så vacker. Ibland måste man bara knäppa en bild bara för att bevara ögonblicket. Kvällen ska tillbringas i lugn och ro. Jag längtar efter att lägga mig och läsa, utan att tänka på vilken bits jag ska använda eller var snickarpennan tagit vägen eller varför jag alltid (nästan) kapar allting lite för långt, bara en liten aning men varför…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.