Underbar dag

I torsdags hade vi en underbar dag. Vi, sju grannar runt Öjen, åkte på guidad visning av Merlo Slott, Timrå. För mig som gammal SCA-medarbetare var det väldigt intressant för det var precis i det området som SCA bildades och oerhörda mängder gamla dokument från hela SCA finns arkiverade där. Vackert väder var det också så vi kunde beundra parken och de vackra, annorlunda rummen inne inne i Fredrik Bünsows sommarhus.

Efter guidningen åkte vi hem och åt en förträfflig middag ute i solskenet under pergolan. Vi har så trevligt ihop, vilken tur vi haft som lärt känna dessa rara människor som bor runtomkring oss och att vi har det så mysigt tillsammans.

Roligt var det att få visa den nya väggen till Calle del Lago, nu när ”vägskylten” satts upp. Jag tror att vår käre målande granne blev nöjd när han fick se hur Livskamraten har ramat in hans alster och skapat både tak och hängrännor för att skydda målningen.
IMG_20170706_123522

Jag tog också några bilder på de två rabatter jag lyckats skapa efter att ha fyllt i en massa jord och grävt bort mycket sten. Min blåvita rabatt är övervägande vit just nu.
IMG_20170705_190706

Rabatten som jag försöker skapa i den gamla rotvältan börjar ta sig. Eftersom det är en slänt så krävs det en del vattning men nu ser det ut som att nävorna och karpaterklockorna börjar acklimatisera sig.
IMG_20170705_190732

Ja, vad skulle jag göra utan blommor? Det finns inget underbarare att jobba med.

Nu är vi tillbaka hemma i villan och det är inte med någon större glädje jag ser vad våra inneboenden har gjort. Man kan kort summera det utförda arbetet som – 0, absolut inget är gjort! Enda ljusglimten är vår snälle granne som i alla fall klippt gräsmattan åt oss. Nu har vi två val: jobba av bara sjutton för att få tomten tillbaka i någorlunda skick eller strunta i att jobba och istället ställa våra inneboenden inför ultimatum: fixa trädgården eller flytta! ………..Detta tål att tänka på. Vad tycker ni?

4 kommentarer

  1. Ann Charlotte Johansson

    Härligt att ni kunnat njuta av dagen, mindre trevlig överraskning för er hemma. De bor väl där på era förmodar jag, generösa villor. Valet borde vara enkelt. Helt respektlöst mot er som ägnat år av omsorg åt er hem / kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, de bor här här helt fritt. Det är ju våra två äldsta barnbarn, 21 och 20 år. Så de är inga barn längre utan borde bete sig mer vuxet. Det blir nog ett allvarligt samtal…… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.