Det mörknar

IMG_20170712_161837

Det mörknar ute, åskan mullrar någonstans på andra sidan sjön, regnet hänger i luften och vinden börjar blåsa. Då är det skönt att få gå in och värma gårdagens middag; kyckling och ris. I kväll är det trav så jag har full frihet att göra precis vad jag själv vill. Hurra!

Idag har jag i alla fall gjort färdig förvaringsmöbeln på övervåningen. Jag hade kapat alla delar i förväg, men fick bakläxa för hyllplanen var 5 mm för långa. Tur de går att kapa på nytt. Nu är hyllan på plats i alla fall och nu är det bara att söka efter lämpliga förvaringslådor att använda.
IMG_20170712_145611

.
Jag har också tittat på gjutningen jag gjorde igår, med de vita stenarna och det ser bara fint ut. Nu ska jag fortsätta och göra likadant längs hela muren.
IMG_20170712_151216

Jag har också förberett för morgondagens gjutning. Den avlånga trampstenen med en rund sten i mitten och svarta och vita större stenar i den avlånga delen. Nu har Livskamraten agerat arbetsledare så nu är det gjort enligt konstens alla regler minsann. Plant, form runt kanterna, extra armering –  you name it……. Men det är bra. Jag har kanske lite för lätt att ta någon genväg ibland. Han kunde förstås inte motstå att pika mig för min arbetsställning. Han påstår att han aldrig sett en murare/gjutare sitta på rumpan och plana ut marken. Varför inte det, undrar jag.
IMG_20170712_161643

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>