Är sommaren inställd?

När jag tittar ut genom fönstret så känns det som att jag är ombord på Finlandsfärjan. Vredgade vågor utanför fönstret, isande vindar, nej vart tog sommaren vägen? Är den inställd i år? Jag vågade mig ut en liten stund nyss och häpnade över den mängd kottar som låg överallt. Tallarna använder sig verkligen av vinden för att kunna sprida sig. Nej in i värmen igen.

Idag har jag gjutit den stora trampsten jag förberedde för igår. Det blev inte alls bra, tyvärr. Det började bra med att jag hällde ut betongen, lade dit den runda plattan i mitten, började trycka ned några större svarta och vita stenar, sedan hällde jag små vita stenar däremellan. So far, so good…… men sedan kom Livskamraten ut med en ”klappa” som man använder när man kaklar och menade att jag kunde använda den för att se till att plattan blev jämn.

Så gjorde jag, och vips! så försvann de små vita stenarna ner i betongen. Borta?! Fel, fel, fel. Nu går jag ut någon gång då och då och sprayar på lite vatten så stenarna ska komma fram lite bättre, borstar bort lite ytskikt, försöker få det att bli som i mina tankar.

Det är enbart korta stunder man vill vara ute så det har blivit ett väldans spring ut och in idag. Jag som skulle göra rabarberpaj och bjuda några bekanta på fika, men nej vi får se om det blir mer inbjudande väder imorgon.

Jag har i alla fall varit på biblioteket och lånat 6 böcker, deckare, och en bok om mosaik så jag klarar mig alltid. Direkt efter lånet av mosaikboken så fick Livskamraten skjutsa mig till hobbybutiken i Kvissleby. Den affären är välfylld så där fick jag tag på några kartor glasmosaik. Nu ska jag planera och fantisera. Önskar er en trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>