Ledig dag och ”Stureplansstekare”

Söndag – ledighetens dag. Vi hade räknat med regn hela dagen så vi blev glatt överraskade av att solen strålade, det var varmt och skönt. Fram med vattenslangen och vattnade alla blomster som torkar väldigt i blåsten. Sedan överraskade Livskamraten mig genom att vilja såga ned en björk uppe vid vägen. Sagt och gjort, jag hängde som motvikt i repet så trädet skulle falla åt rätt håll och Lk sågade. Det gick jättebra så nu har vi lite björkved att torka över vintern. Vi blev så uppspelta av detta att jag tänkte ta tigersågen och fortsätta att rensa sly i sluttningarna, men då kom regnet. Så nu blir det en skön, slappardag istället.

Så ni Kronprinsessan Viktorias födelsedagsfirande? Ja, det var svårt att undvika förstås. Väldigt sympatisk människa verkar hon vara och med en man som verkligen stöttar henne i alla skeenden. Ett mycket fint par. Men när jag satt och tittade en stund så kände jag ett slags obehag, en krypande olustkänsla. Först förstod jag inte vad det var men sedan kom jag på det. Det var en bild på en mycket känd, mycket duktig person som jag också tycker verkar vara sympatisk. Men vid tillfället i fråga så såg han ut som en ”Stureplansstekare” med mörka glasögon och med håret kammat på detta typiska sätt som bara människor kring Stureplan, och advokater, möjligen en del kändismäklare, brukar ha. Vet ni vad jag menar? Om inte, titta på Elon-reklamen där ”pappas pojkar” handlar. Visserligen en parodi men en mycket träffsäker sådan.

Av någon anledning så irriterar jag mig på denna image och varför högt utbildade advokater styr ut sig på detta sätt, det begriper jag bara inte. Förstår heller inte varför man förknippar denna look med förmögna människor som sprätter champagne omkring sig i Båstad, på Gotland och Stureplan. Nej, jag får faktiskt en liten obehagskänsla av den looken. Vet inte varför, jag har aldrig haft något ont av dem utan det grundar sig helt på medias bild.

Men varför ska jag låta den känslan förstöra min regniga eftermiddag? Nej, glöm dem, här finns de i alla fall inte, det kan jag lova. Nej, jag är mer inne på den här typen
males-2506823__340

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>