Saknar bilen….

Nu börjar det kännas att vi är utan bil, dvs utan vår SAAB. Man blir inte direkt sugen på att köra så långt när man har pickupen. När jag skriver så känner jag ett styng av olust, varför säger jag så om vår trogna gamla pickup? Den ställer upp och bara går och går och går. Jag får gå ut och klappa den efter jag skrivit färdigt i bloggen.

Vindruvorna har börjat se riktigt fina ut, jag hoppas att det varma vädret håller i sig så vi får skörda några egna druvor. Nästa år tänker jag sköta om vinrankan på det sätt som den ska skötas om så blir det kanske ändå mer druvor att skörda. Just nu är det bara så roligt att rankorna växer och blir riktigt stora så jag har inte hjärta att klippa ned några.
IMG_20170820_134624
De ska bli blåa innan de är färdiga så än är det ett tag kvar.

Nu har Livskamraten samlat kraft hela sommaren och idag så var det dags; två turer ner i brunnen för att hämta upp sand, 4 säckar. Denna gång blir det inte så mycket grävt utan han ska bara ta bort lite grand för att kunna sänka ned ett rör till på insidan för att hindra att sand kommer in från sidorna.
IMG_20170820_111835Här kommer han klättrande upp. Jag avskyr detta och ska bli så glad när vi äntligen kan lägga på locket och bara ägna oss åt det som är ovan jord.

Medan han var nere i brunnen så rensade jag rent mot ytterväggen i det som ska bli ”pumprummet”. Nu ska vi skaffa hem stålreglar så kan jag börja isolera ytterväggen. Jag har även börjat rensa undan mer av sandsäckarna så att jag ska kunna börja lägga ut murblocken som väggarna ska byggas på. Japp, när man är en glad pensionär…………….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>