Mött min överman

Suck, när Livskamraten arbetar med brunnen så är även jag i källaren. Fortsatt rensning med doft av fuktig jord och mögliga wellpapplådor, usch. Men nu har jag rensat bort en hel del och även förberett för att börja bygga både ”pumprum” och ”reningsverk”. Men när jag höll på och rensade som bäst så började jag tänka på den gamla gjutjärnskaminen som finns. Vi har förstått att Knutte hade tankar på att kunna värma varmvatten med hjälp av kaminen, men vi har sett att den är helt förstörd så den måste bort.

Jag kastade lystna blickar på den, insåg att den kanske måste skäras i mindre bitar och det klarar jag nog inte av. Men…. jag kanske kan börja med att ta bort en del mindre delar….mmmm, sagt och gjort. Jag hämtade skiftnyckeln och började..
IMG_20170823_133238….men jag fick snart inse att detta klarar jag inte. Några skruvar fick jag bort, men svag, opraktisk fruntimmer som jag är, så fick jag ge upp. Detta får Livskamraten ta itu med.

Dagens skörd blev 1 genomskinlig påse ”brännbart”, 1 ”plast”, 1 ”metall” och en säck ”wellpapp”. Först tömde jag dessa lådor (när man lyfte dem så ramlade botten ur) och sedan staplade jag dem utanför källaren. Vilken hög det blev! När jag sedan vek ihop dem så rymdes de i en enda säck, inte dumt. Jag har en viss vana vid att få ihop wellpapplådor, på jobbet brukade jag ta ut mina aggressioner på dem och kicka ihop dem till en hanterlig mängd, :) .

Lite kuriosa: en trillingkotte

IMG_20170823_101746

 

Palmen har lyckats med att få vallmo att blomma i sin kruka! Fråga mig inte var den fått tag på frön, jag har ingen vallmo här i  SpanskaVillan och hemma har den stått inomhus och där finns heller ingen vallmo. Ett av livets mysterium.IMG_20170823_110716

I eftermiddags såg vi virvlar i sjön. Man kan se lite grand av ringarna som sprider sig. Jag undrar vad som händer i den magiska Öjen. Alltid föränderlig, alltid förunderligt vacker.
IMG_20170823_165433

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>