Hur hinner man med livet när man är pensionär?

Igår åkte vi hem. Kom iväg snabbt på morgonen och var hemma ganska tidigt. Så tidigt att vi helt överraskande bjöd grannarna på middag, helt oförhappandes. Var inte alls planerat, men blev trevligt. Idag har jag flängt runt som ett torrt skinn; varit på långpromenad (åh, vad jag saknar dem när jag är borta, inte promenaderna i sig utan vännerna som jag går med), varit till sta´n med både barnbarn och väninna (handlat sådant som det går åt mängder av när man har inneboende, schampo, balsam bl.a), varit till äldre släkting, varit till sonens familj (ingen hemma), slängt en massa plast- och pappersförpackningar (pizzalådor i mängder) och nu, äntligen, kan ta det lite lugnt.

I morgon blir det släktmiddag, vi går nog ut och äter tillsammans. Så hoppas jag på en långpromenad med en annan väninna och slutligen hinna med lite rensning i trädgården. Vem sjutton hade trott att det var så fullt upp med att vara pensionär? Jag är trött.

stop-1013732_960_720

2 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Alltför många vet , just det där att HON är ledig !!
  I eftermiddag hade jag en ambition att tvätta fönster ….
  Då fick jag sms.Barnbarn , som ville bli klippt ….. När vi höll på med det , dyker hans moder upp och vill ha luggen klippt !
  Så försvann den eftermiddagen …..
  Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Så är det, tacksamt ändå att man får ha så nära kontakt med nära och kära. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>