Stannar kvar

Så är det, vi skulle åka hem idag på morgonen, men icke. Vi stannar kvar en dag till härnere i Skillinge. Väderrapporten visade på regn hela dagen idag så det kändes inte så roligt att tänka sig att åka flera timmar i hällregn. Just nu regnar det inte, men det kommer säkert.

Vi har besökt så många fina ställen härnere och jag har blivit så inspirerad att fortsätta ”förspanskningen” av vår SpanskaVilla. Bland annat var vi till en butik/trädgårdscafé En liten bit av Medelhavet och det var fullkomligen förtjusande och helt i min smak.
IMG_20170907_134539Innergården var precis som att komma till en trädgård vid Medelhavet. Hon gav tips på vad man kan använda för blommor som ger ett intryck av sydligare nejder och nu längtar jag bara till våren och få prova hennes idéer. Det viktigaste tipset var förstås att det underlättar om man gifter sig med en grek, så jag kämpar kanske lite i motvind tillsammans med min finländare. Men jag behåller honom ändå. En mycket härlig butik där jag köpte en liten ljuslykta.

IMG_20170906_114336Våra vänners innergård skänker också inspiration med sina vita murar och vackra växter. Vi har plockat päron, vindruvor, höstanemoner och begonior som ska med hem. Frukten för att ätas och växterna för att planteras.

IMG_20170907_115805 IMG_20170907_115430Tänk att sticka en tröja i dessa vackra färger, helst ska förstås garnet vara växtfärgat också, men det skulle jag inte orka med.

IMG_20170907_115348 IMG_20170907_110757Det går inte att låta bli att fota av naturen här. Trots att det inte är det bästa septembervädret så njuter jag. Nu har jag sett mina första spanska mördarsniglar och med glädje krossat ett antal. Trots deras namn, spanska, så tänker jag inte importera dem till vår egen lilla spanska värld utan är tacksam så länge de håller sig härnere. Jag har även sett mitt livs första fästing och det är också något jag med glädje avstår från.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>