Ännu en vacker dag

Solen har strålat idag och arbetslusten verkar inte riktigt infinna sig. Jag tog en promenad till grannen på andra sidan sjön på morgonen. Som vanligt var han och hustrun nere på sjösidan och höll på med souterräng-sidan av huset som de håller på att klä med panel. Idag var han sig inte riktigt lik, dvs. saktmodig och lättsam, utan idag var han lite upprörd. -Nu har jag byggt i 10 år på huset och det är fortfarande inte färdigt, sade han. -Det känns som att jag inte varit utanför gården på ett par år.

Hoppsan, han behöver semester och de kommer också att åka ner till Mölle på söndag. Det är dem väl förunnat. Det är nog så att vi alla behöver lite avkoppling och få uppleva nya saker. Jag känner mig väldigt privilegierad som fick några dagar nere på Österlen. Jag tog mig i alla fall ner till stranden och började rensa bort det sista av riset som ligger där. En ordentlig brasa i tunnan och det är bara lite grand kvar att ta hand om. Skönt. Sedan har jag fortsatt med att putsa fönster så nu börjar det kännas betydligt ljusare här inne.

IMG_20170913_124609Denna lilla gynnare har varit utanför huset hela dagen. Först simmade han omkring med en väldig hast, jag trodde att han letade efter sina kompisar, men insåg sedan att han var ute och åt. Ibland sprang han så där lustigt på vattnet som de gör ibland. Det ser så mysigt ut. Men sedan slog han sig till ro på vår lilla brygga och putsade sig riktigt ordentligt. Han satt kvar ända till dess att jag kom ner för att börja elda ris.IMG_20170913_134953Dessa små svampar hittade jag på en murken stubbe. De var väldigt rosa, något man kan se på den stora ansamlingen högst upp. Riktigt snyggt faktiskt. Lilla L skulle tyckt om dem.

IMG_20170913_183304En av Canna-lökarna har börjat blomma. Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig. Det blir spännande att se vilka färger de andra lökarna kommer att visa upp.

IMG_20170913_111009Lilla Stella var och hälsade på idag tillsammans med sin matte och hundvännen Enzo. Stella brukar tycka om att sitta på vårt förrådstak och titta ut över nejden. Eller hon kanske kollar om den svanslösa ladugårdskatten ska dyka upp. Han brukar ju komma och fiska här hos oss.

IMG_20170913_183220Klockan är inte mycket, men det ser mörkare ut på bilden än det gör i verkligheten. Vackra, vackra Öjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>