Vilken affärsidé, QPark

Igår for vi till flygplatsen för att möta hemkommande anhöriga. Vi körde dit i två bilar, kom samtidigt som planet landade. Jag körde familjens bil och kom in  i hallen samtidigt som passagerarna började strömma in i ankomsthallen, mötte och kramade dem, överlämnade bilnyckeln och gick ut för att åka hem. Ute på parkeringen kom jag på att jag borde berättat var jag ställt bilen så jag gick in igen, letade reda på dem, berättade var bilen stod, gick ut och skulle just sätta mig i vår egen bil. Då kom min anhörige framspringande och överräckte parkeringsböterna, 450 kr. QPark hade bevakat bilen i 8 minuter, vilket måste varit den tid det tog mig att överlämna nyckeln. Hade jag inte gått in för att berätta var bilen fanns så hade jag nog sluppit böterna. Bra jobbat, QPark! No more comments.

En som blev glad över att få träffa sin familj igen var i alla fall gojan Jako. Vi hade jätteroligt på kvällen när de åkt hem och han satt och pratade. Då kom det allt möjligt. ”vill du ha en macka?”, ”go´natt, puss puss”, ”ska du gå och sova?” ”gå och bajsa”, ja ni kan inte ana vad han pratade. Mycket puss puss var och det var säkert inspirerat av alla pussar familjen gav honom och som han gav dem. Gulligt. Även några ”high five”, komplett med ett smällande ljus som när man slår handflatorna mot varandra, blev det. Vilka roliga minnen denne goja ger oss.

Jag tänker på han satt på axeln till det stora barnbarnet L. Han var ju inte alls förtjust i att Jako skulle sitta där utan misstänkte att Jako skulle nypa honom med sin starka näbb. Jako är ju väluppfostrad så när jag två gånger skickat iväg honom för att bajsa på ”sin” stol, så uppmanade jag barnbarnet att själv skicka iväg gojan för att bajsa. ”Håll bara fram handen mot honom och när han sätter sig så säger du att han ska bajsa och skickar iväg honom mot stolen”. Sagt och gjort, barnbarnet höll upp sin hand mot Jako varpå Jako sträckte fram sin fot mot mot honom, sade ”high five”, ”klatsch” och fortsatte sitta nöjt på axeln. Härligt!

Idag är det Fars dag, men vi kommer inte att ha några av våra barn här utan det ska bli en lugn dag, helt utan krav. Skönt. Önskar er alla en härlig söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.