Denna vecka

Nu går denna vecka mot sitt slut och jag kan bara konstatera att det varit fullt upp. Papegojan är kvar, blir hämtad på fredag, alltså imorgon, och jag kommer att sakna honom. Hans snackande, hans tydliga bevis på att han nu känner lugn och trygghet hos mig. Han älskar när jag kommer in och sätter mig i lugn och ro och han får bara vara med mig. Både igår och idag har jag ätit min filtallrik med honom och vi delar den broderligt även om han siktar in sig mer på flingorna (nyttiga sådana) än vad jag gör. Det enda jag inte gillar är när han sedan torkar av näbben mot min tröja…

Även två av våra mindre barnbarn är här denna vecka. Igår skulle vi göra läxan och när det då blev matematik  så fick vi lite ”hjälp” av Jako, han räknade 1, 2, 1, 2. Ibland räknade han 1, 2, 3, 4, high five, kanske inte riktigt korrekt men rätt ändå på sätt och vis.

Barnbarnens föräldrar är bortresta i tjänsteresor denna vecka så jag har haft ansvaret för allt, det innebär att jag haft kompisbesök och gjort slime (blev misslyckat, kladdade), varit på två innebandyträningar komplett med ett föräldra/tränaremöte, skjutsat och hämtat hos kompis och nu i kväll blir det ridning. Båda barnen har haft lite jetlag efter Hawaii-resa så det har i alla fall blivit tidiga kvällar.

Fast första natten så vaknade båda 02.30 och tyckte att det var dags att umgås. Men jag fick dem att ligga kvar i sängen och intala sig att det var natt och till slut somnade de om. Jag ligger tvärsöver nere i fotänden och det kändes lite som att ligga i en vattensäng när de vände och vred på sig, dunkade med benet i madrassen och på andra sätt försökte hålla sig i gång. Men jag härdade ut, vi var tysta och som sagt, det lyckades, de sov några timmar till. Men i morgon ska jag bara lämna dem i skolan och sedan ska de hämtas av sina föräldrar. Då vet jag att det kommer att kännas väldigt tyst och tråkigt här.

Då har vi bara hunden Jacki kvar……. i varje fall ett par dagar innan han blir hämtad. Förhoppningsvis på söndag. Jag har tänkt att nästa vecka ska bli en ”återhämtningsvecka” med bara lugn och ro och trevliga aktiviteter; Tommy Körberg på lördag och spa-kväll med tanterna på fredag. Det blir skönt. Jag har ju också hunnit med lunch med mina panschis-arbetskamrater, underbart trevligt och två långa väninne/hundpromenader denna vecka och det är avkoppling. Nu ska jag bara ta en runda med hunden före det blir vårdplanering för äldre släkting och sedan hämtning av barnen och sedan middag, läxläsning och ridning, ja, så blir det. Helt klart har dagens unga föräldrar fullt upp… eller så har man blivit äldre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.