Lucia, bläckfisk, förvirringen är stor tydligen

Ännu en dag, dagen före Lucia. Jag hade faktiskt glömt att det är Lucia i morgon, men Maria påminde mig. Undrar om det är något barnbarn som vill ha besök av en äldre släkting i morgon? Någon liten julshow? Om inte så får jag väl lussa själv för Livskamraten……. då skulle han bli snopen. Apropå ingenting så undrar jag varför vi skriver ”lussa” med s när det är Lucia vi firar, borde det inte vara lucca. Fast då är det väl någon som tror att man menar Lucca, Italien, den muromgärdade staden.

Tyvärr hann vi aldrig med någon rundvandring när vi var på arbetsbesök i Lucca. Nej, en middag i någon restaurang utanför staden och sedan en rundvandring på fabriken med efterföljande möte. Restaurangen var en välkänd fiskrestaurang och vi åt skaldjur av alla de sorter.  Var det gott? Minns faktiskt inte. Det enda jag minns är att min bordskavaljer, en fransman, lät sina små bläckfiskar dansa cancan på tallriken. Det var faktiskt jättekul, kanske vinet gjorde det roligare än det var, men nog är det synd att mitt mest levande minne från Lucca är dansande bläckfiskar?
bläckfiskBilden hittade jag här

Där gjorde jag visst ett ordentligt hopp i tankarna. Vad började jag med…. Lucia…… nåja, nu har tankarna snurrat iväg på annat så jag tror jag ska leta reda på de bilder jag har från Lucca och andra affärsresor. Då hade vi inte mobiltelefon så det finns inte så många bilder heller, men några vet jag att jag har. Vi väntar spännande besök klockan 14.30 så jag får skynda mig leta.

Önskar er en trevlig Lucia

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vet du vad, vårat Lucia fika får bli väldigt spartanskt, jag köpte precis den där Delicato chokladasken, med olika små godbitar i, som dammsugare, chokladboll osv. sen ska jag göra ett hopkok på mörk blockchoklad, honung, rostade hasselnötter samt hackad after eight, som ska koka ihop, kylas av och sedan brytas i bitar, lät gott, tycker :D Fast det blev en väldig massa choklad…tur att det är gott :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>