Nytt år – inga löften

Julhelgen har gått. Nyårshelgen är snart slut. Julen var speciell i år och skapade goda minnen. Men sedan………………riktigt, riktigt genomförkyld har jag varit. Ni vet sådär att man bara vill dra något gammalt över sig och stänga in sig i ett litet, madrasserat rum där travarna av förbrukade engångsnäsdukar växer sig högre och högre, där muggarna med té och honung staplas på hög. Så har det varit och är fortfarande. Det blev alltså inte ens en riktigt god nyårsmiddag, nej aptiten var puts väck.

Inga löften är givna, jag vet på förhand att jag inte håller dem så varför slösa tankar på det. Både Livskamraten och jag vet vad vi vill ha ut av detta år, 2018. Samma sak som vi velat de senaste åren. Vi vill ha lugn och ro, inga omvälvande händelser av något slag. Men vi vet redan att detta år kommer att innebära stora förändringar för oss så den önskan kommer inte att slå in.

De stunder jag suttit uppe har jag chattat på Messenger med Pastor Bill. Han som bor over there och arbetar som pastor. Min farfars mor var syster till hans farfars mor så vi har gemensamma farfars morföräldrar, om jag nu tänker rätt. I helgen hittade han en släkting som härstammade från systern till farfars morfar och som också bor i USA. Roligt. Nu har jag börjat förstå den glöd som amerikanerna visar i TV-programmet ”Allt för Sverige”. De vårdar de svenska traditionerna, äter ”lutefisk” och ”svenska köttbullar”, diskuterar smaker och kryddningar som om det gäller lösningen på livets gåta. De har sparat gamla foton och brev som det är väldigt roligt för mig att få läsa. Vi har inget kvar från de generationerna. Min farfar lämnade nog sitt gamla liv bakom sig när han seglade från Göteborg och hamnade i Holmsund. Antingen det eller så har det försvunnit, kanske till någon/några släktingar som inte har satt värde på det. Det finns i alla fall inget sparat vad jag vet.

Orken börjar ta slut, dags att lägga sig och vila en stund. Jag önskar er alla en GOD FORTSÄTTNING på det nya året. Måtte ni alla få uppleva ett harmoniskt år.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.