Ny vecka med barnbarn

Denna vecka blir det full fart. Vi ska ha två av barnbarnen hela veckan då båda föräldrarna är på tjänsteresa. Inte så bra att de är borta samtidigt egentligen, men för oss är det inte så dumt. Nu får vi verkligen rå om de små några dagar.

Den stora rensningen här hemma har saktat ned tempot lite. Nu har jag börjat rensa i mina papper och det kan man ta lite mer pö om pö. Rensa en mapp och sedan stänga lådan eller skjuta igen skåpdörren. Nu rensar jag på djupet och har nyligen kastat alla papper från jobbet, ni vet; vilka internutbildningar man gått, diplom med mera. Nu är jag nog tämligen säker på att de dokumenten är passé. Skönt, en tid i livet som är helt bortrensad, over and done with.
Pö om pö förresten? Vad betyder det egentligen? Vad är pö?

Nu har jag slagit upp det och det ska naturligtvis vara peu, det är ju ett franskt ord. Un petit peu = lite grand. Så det kommer från de ”fina salongerna”. Jag som trodde att det var något som kom från ”bondsvenskan”. Det var dagens lärdom, nu behöver jag inte ta till mig något mer denna dag. Önskar er alla en skön dag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.