Snöiga tankar

En fördel med kyla är väl att behovet av närhet till en annan människa ökar. Livskamraten och jag har alltså tillbringat natten tätt omslingrade under täcket och överkastet. Om en har vänt sig på sidan så har den andra följt med och snirklat ihop armar och ben. Mysigt! Varför gör vi inte så oftare?

I morse var det i alla fall +14 grader härinne och nu är temperaturen uppe på +19 så det går framåt. Vi eldar i alla tre eldstäder och säger bara tack och lov att vi har gott om ved. Vi (läs Livskamraten) hade tänkt ägna dagen åt att skotta, men vi hittar inte igen snöspaden. Inte heller kommer vi åt snöslungan…… låter som ett skämt men så är det. Snöslungan är i sitt förråd och där har grannen lagt av all snö när han tog traktorn och skottade fram vår parkering. Snöspaden finns någonstans under snön, men var?????? Jag har varit ute med spade och stoppat ner i snöhögar för att se om jag kan känna den, men icke. Under min kamp slog jag huvudet i både utebelysningen och förrådstaket…… så högt når man inte i vanliga fall. Man måste skratta lite.

Nu är solen framme, skönt. Ingen snö har fallit idag. Vi ska iväg på en trädgårdsföreläsning kl 18.00 på trädgårdscentrat. Just nu känns det väldigt långt bort att tänka på blommor och frön, men lite inspiration kanske är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.