Från det ena till det andra

Idag är det kallt! Det vill sägs om blåsten bara kunde stilla sig lite så vore det nog varmt och skönt. Men det blåser så vågorna går höga på sjön. Det har till och med kommit ett par regndroppar. -Mer, mer, ropar jorden, men vi får se vad som händer. Vi har i alla fall gått in för dagen och gjort upp en brasa i eldstaden i Salen. Inte för att det behövs egentligen men det är så härligt att höra sprakandet och dessutom har vi öppnat dörren in till det nya förrådet. Vi håller på och fyller upp golvet med sand och vill ge det möjligheter att torka ordentligt. Gissa om jag längtar till dess att golvet blir lagt så vi kan börja bära in saker dit. Det är inte roligt att vara inne när det är saker och lådor överallt.

Nu tänker vi inte göra något mer idag; Livskamraten har sågat kvistar från den stora björken som fälldes när killarna grävde ut för den nya parkeringen. Vilka monstermaskiner de hade. Denna enorma björk, som vuxit sig så hög och vacker, bara knuffades omkull och lades längs vägen, komplett med rot och allt. Det svider i hjärtat när man måste fälla sådana höga fina träd, men det känns inte bra att ha dem så nära elledningarna och huset heller.

Själv har jag bara målat fyra gavelbrädor och burit ca 10 säckar sand. Men nu är det färdigjobbat. Klockan 17.00 blir det vardagsmiddag hos en av grannarna, ser fram emot det. Skönt att inte behöva fundera över middagen idag……… Jag har fortfarande semesterkänsla av att vara här och har inte riktigt insett att detta nu är vardagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>