Trångt på vägen idag

Åkte iväg och skulle handla idag. Kom inte långt förrän vägen var blockerad. Fem kalkoner, bruna hönor, vita hönor, hönor som ser ut att ha lurviga sockar på sig, alla släntrade de fram längs vägen i en enda oordnad skock. Inte tänkte de lämna plats för en bil, icke då. Nu var de ute och promenerade i godan ro och jag fick vackert krypköra bakom dem. Ända tills de kom hem till bondgården, då började den ena efter den andra vika av från vägen. Det var bara nykomlingarna, kalkonerna, som inte ville ge sig utan höll på sin rätt att gå där de vill gå.

Det är livet på landet, det. Djuren gör som de vill. En annan som gör som den vill är vår kära tunna som jag brukar elda ris i. Den stod så tryggt och säkert nere vid vattenbrynet, men nu är den borta. Puts väck. Vi hoppas att den bara hamnat en bit ut i vattnet så vi kan hämta in den senare. Inte som golfklubbens brygga, den var de och hämtade igår då den slitit sig från sina förtöjningar, seglat tvärs över sjön och sedan gått på grund alldeles vid vår lilla bro över ån. En bit längre ner i ån ligger det en altan som också slitit sig och seglat ut i det världen. Dessvärre hopas det nu vass och annat skräp där så det är risk att ån ska bli helt tilltäppt. Något måste göras, det blir väl vi grannar som får ta och hjälpas åt att rensa.

Smultronen börjar mogna, ljuvligt röda och underbart goda är de.
smultron

Jag beställde ett studentplakat i förra veckan. Betalade 200 kr för att få det levererat med expressfart och igår så började jag fundera. Inget plakat hade kommit, tänk om det inte kommer på måndag, då hinner jag inte få med mig det upp till Umeå. Jag kollade alltså på banken att plakatet var betalt för leverans. Ja, allt i ordning. Då skrev jag ett mejl till företaget och undrade vad som hänt. Idag fick jag meddelandet att min betalning gått fram, men inte själva beställningen. Men om jag snabbt gjorde om beställningen så skulle de fixa allt. Sagt och gjort, jag gjorde om allt och fyra timmar senare levererades plakatet av en äldre herre som beklagade missödet. Bra jobbat av företaget. Nu har jag suttit och tittat på plakatet och minnena har strömmat genom mina tankar. Så fort tiden har gått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>