Släktträff i lördags

Måste berätta något trevligt. I lördags var vi på släktträff i Matmyr, mammas hemgård. Vi blev 41 stycken som hade möjlighet att vara med. Bra uppslutning trots att sex kusiner inte hade möjlighet att delta. Visst är det något underbart att vara delaktig i en stor släkt? Inte för att vi håller varandra i handen och träffas stup i kvarten. Inte alls, men vi delar ändå bakgrunden. Det är stor spridning på åldrarna bland oss kusiner. Jag har kusiner som är jämnåriga med mina barn, men trots det så delar vi ändå barndomsminnen från Matmyr. Något som alltid varit ett återkommande inslag har varit aktiviteter för barnen, oftast med något slags motorer inblandade. Mina egna barn har alla åkt plastsäck efter traktorn. Nu fick mina barnbarn åka i den gamla risslan efter skotern.

Vi satt där ute på gårdsplanen, som vi alltid suttit, åt god mat, pratade, pratade och pratade. Så trevligt, så avslappnat. Vi åkte hem efteråt så vi var hemma någon gång mitt i natten. Detta har gjort att vi fått en del frågor, -drack ni inget vin, ingen snaps?

Det fick mig att börja fundera. Nej, det har aldrig förekommit alkohol vid våra släktträffar. Det har varit så självklart att jag har inte reflekterat över det. Men när nu flera undrat så vaknar tankarna på det. Är det ovanligt att man inte har alkohol till släktträffar? Varför skulle man ha det? Det är tillräckligt trevligt och glatt ändå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.