Nu ska här byggas (igen)

Men visst, nu har våra hantverkare kommit tillbaka. Nu ska det byggas uterum ut mot sjön. Ibland, som just nu när jag sitter här och tittar ut genom fönstret, så känns det hemskt att bygga något som ju kommer att ta bort lite av utsikten mot sjön. Men det är ju faktiskt så att ibland blåser det så mycket, dag efter dag efter dag, att man undviker att vara på sjösidan. Man blir faktiskt väldigt trött i huvudet av det ständiga ljudet.

Ibland strålar solen så starkt att det krävs att man hitta skugga och då kan vi undvika Calle del Lago av den orsaken. Jag tror att vi kommer att ha ännu mer glädje av sjösidan genom att manipulera den lite. Fönster som kanske stänger ute lite av ljudet. Kanske en bastmatta i taket så man kan få lite skugga. Jag hoppas så att det blir bra för det är ett stort arbete att få till allt här ute. Ni vet, ingenting är rakt och inte vill vi förstöra något av de spanska influenserna; murar, nockpannor i tegel med mera.

Mycket pengar kommer det att kosta också. Vi har suttit idag och räknat ut hur många öppningsbara fönster plus dörr vi behöver, aj, aj, aj, det började göra ont i plånboken och då har vi ändå inte räknat med allt virke till konstruktionen och taket dessutom……..

Jag har avstått från en resa till Albert och Herbert i Härnösand imorgon, bara för att jag vill vara med och utforma designen. Måtte det bli bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.