Varmast hittills

Idag, mitt på dagen, åkte hantverkarna iväg. Denna den varmaste dagen hittills valde de att sitta i en bil för att köra hem. Vi plockade ihop deras verktyg (de kommer snart tillbaka), plockade bort träbitar och sopade och dammsög bort sågspånet. Därefter gjorde vi ingenting. Vi har suttit i skuggan hela dagen och ändå hettar det lite om armarna och bak i nacken märkligt nog. Nu för en liten stund sedan gick vi ut och satt på altanen, det blivande uterummet, och bara njöt. Det kommer att bli så skönt. Jag kan tänka mig att sitta därute en sådan här vacker kväll, umgås med några grannar, dricka gott, ta en liten munsbit och bara njuta. Heller att ligga där en regnig dag, eller kväll, gosa om sig med kuddar och filt och bara läsa en stund. Härligt.

Det är inte ofta man svettas så man är alldeles blank om armarna och svetten rinner ned i ögonen, men idag har det varit en sådan dag. Tur då att sjön finns. Efter att ha badat så känner man sig fräsch en stund. Imorgon ska jag upp tidigt och måla, men i kväll njuter vi bara. Ensamma några dagar, skönt.

Man måste dricka mycket när det är varmt och det har vi gjort. Loka med citron, lime och några hallon, gott. Hallon är dessutom bra för kolesterolet läste jag så det låter väl bra.
glas

En av clematisarna har börjat blomma, mörk och dramatisk. Blir spännande att se vad den andra clematisen har för färg. Den har knoppar så jag följer den med spänning. Tur att vi kan pumpa vatten direkt från sjön, annars hade nog alla blommor torkat in vid det här laget. Njut av livet!
clematis1

 

 

 

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Go’kväll, vi pumpar också, fast från älva, gött när man kan göra så, när nu naturen är så torr. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja visst är det praktiskt att få göra det. Vi får väl sluta när vattennivån i sjön / älven börjar sjunka. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.