Fortfarande är det sommar

Det blev en lång simtur idag. Ni vet, när man önskar att man hade något litet barn med sig, så man kunde plaska och hojta lite. Så skönt var det att bada. Grannarna har ett barnbarn hos sig så de är nere i vattnet för tredje gången nu. Efter badet satte vi oss i skuggan av lärken och drack en kopp kaffe. Så gott jag mådde. Men så kom längtan över mig, längtan efter att få dela känslan med min syster. Mamma som hade sin födelsedag igår, pappa som skulle älskat att få sitta i solen och lyssna på vågskalpet. Tänk om man kunde få möta dem en stund igen………….här och nu. I september är det fem år sedan min syster gick bort. Fem år……… hon borde fått vara kvar hos oss ytterligare några år. Saknaden gör så ont ibland.

Men man måste ta tillvara det man har, njuta av solens strålar över sjön, njuta av vinrankan som har massor med klasar, måtte de hinna mogna. Denna vecka har inget nytt blivit gjort på vårt uterum; inget mer tak, inga mer fönster, men man ser hur fint det blir. Här kan vi sitta i höst. Det blev väldigt tydligt i går när det häftiga åskovädret slog till. Det dundrade och blixtrade över sjön, det vräkte ner regn…… och vi kunde sitta varma och belåtna under tak och se allt från första parkett, inte dumt.

I kväll är det Ernst på TV och jag tänker ta mig en G&T och poppa en skål popcorn till och bara vara. Jag hoppas ni också tar det lugnt och njuter av de sommardagar som återstår.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Tiden går fort, inte bara dagarna utan även åren. Jag vet dessutom att det till och med, är 6 år sedan, din syster gick bort, samma för min pappa <3 Tack för din hälsning idag, både i blogg och på FB. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.