Helt naturliga saker

Igår morse kändes det som att titta på när Spanska Armadan kom glidande över vattnet, tyst, tyst kom hundratals Kanadagäss (eller Grågäss) i snygga formationer. Hundratals av dem samlades på andra sidan sjön, det kändes nästan lite spöklikt. Helt plötsligt kunde en grupp vända tillbaka och lika tyst glida tillbaka. Just detta att de var tysta gjorde att det kändes märkligt. Gäss är ju inte kända för att vara tystlåtna av sig. Senare under dagen kom massor flygande över huset och då hördes de minsann.

Jag tog i alla fall hunden med mig och gick en promenad. När vi kom till ån såg vi en kvinna längre bort som stod och gestikulerade neråt ån. Det var en av de kära grannfruarna och anledningen var att en ko lyckats ta sig över ån och hon ville försäkra sig om att den inte sprang ut på vägen. Kon hade försökt att ta sig tillbaka över ån, men ramlat i den branta sluttningen och blödde nu om nosen. Kons husse, den unga bonden och en medhjälpare, försökte nu hjälpa henne över. Som vanligt när något händer stod övriga ko-flocken och råmade högljutt för att övertala den bortsprungna kon om att komma tillbaka.

Sent på kvällen hördes sedan en smäll, ni vet en sådan smäll där huset skakar och man nervöst undrar; vad var det? Sedan kom en jätteblixt som lyste upp hela sjön. Det var torråska, mycket spännande. Vi satt i uterummet och bevittnade de enorma blixtarna och det fantastiska mullrandet. Inget regn. Hunden var så nervös, den stackaren. Det kom några små hagelskurar då och då. Mycket märkligt var det. Jag har aldrig varit med om något dylikt.

Det händer mycket i naturen bara man håller öron och ögon öppna.

Något ännu märkligare var att jag såg reklamfilmen med Jimmy Åkesson. Lugn, förtroendeingivande, sade bra saker, men jag rös. Det går inte att bortse från hans bakgrund, inte heller från kommentarer och aktioner från människor i SD-toppen. Snälla alla förnuftiga människor; rösta så vi slipper uppleva att de kommer till makten. Jag önskar det fanns en avstängningsknapp till TV-reklamen: jag vill inte se den mannen i mitt vardagsrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.