Mörkret sänker sig

Dagen har ägnats åt att fortsätta städningen och pysslandet ute i uterummet. Nu sitter jag här och tittar ut över den mörka sjön. På andra sidan sjön kan jag se att man satt upp slingor, i ”Spanska byn” längs hela den stora altanen och längs ett par av uthusen. ”Spanska byn” kallar vi lantgården som ligger på höjden på andra sidan sjön. Det är bara ett boningshus, men det finns flera små byggnader och de har varit noga med att sätta ut belysning så på kvällarna ser det ut som att det ligger en hel liten by där.

Hos Stina&Leif har man satt en blå slinga runt sovrumsfönstret och något litet ljus nedanför i i slänten mot sjön. Jag kan inte se vad det är men känner mig nyfiken så jag måste gå förbi i morgon och se vad de satt ut. Jag har hängt upp adventstjärnan i uterummet men ska inte tända den förrän till helgen. Man måste försöka hålla på traditionerna lite grand åtminstone,

Tomtenissens hus är färdigt men även där väntar jag med att tända någon belysning.

I kväll ska jag krypa i säng tidigt och läsa färdigt boken av Jöns Hellsing: Händig man sökes, en lite annorlunda feel-good-roman. Önskar er ett trevligt avslut på helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.