Första advent

Idag mår jag lite dåligt. Dåligt på grund av flytten hit….jag saknar adventsmiddagarna med barn och barnbarn, suck……..så är det och värre kommer det nog att bli under de närmaste veckorna.

Vi har i alla fall varit på julmarknad idag, den allra minsta julmarknad man kan tänka sig. Hos Hanna ute på ”Slätta”. Helt fantastiskt underbart var det. En ung trebarnsmamma som bor i ett äldre hus omgivet av åkrar, som hyr ut ängarna runtomkring huset till hästägare, som har en riktigt fin gammal lada där de inrett såväl en bar som tillverkat ett långbord i bästa Ernst-stil. Så avundsjuk jag blev – vilka fester de kan ha därinne. Det var inte många utställare, men vilka produkter de hade. Nog det bästa urval jag har sett.

Väldigt trevligt var det och de berättade att det var tredje året de anordnat denna julmarknad. Det märkliga är att ingen av våra grannar har vetat om att de har en julmarknad, inte heller att de brukar ha en årlig konsert varje sommar till förmån för Barncancerfonden. Det var jag, som har Facebook, som sett att de marknadsfört julmarknaden och tagit med ett par av grannarna dit. Gissa om vi ska gå på konserten i juli också. I fall som detta så måste jag säga att sociala medier kan innebära ett lyft.

Sedan har vi haft grannfrun med lilla hunden Enzo här på middag. Mysig middag med mycket goda samtal. Bra advent tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.