Glömmer man inte något?

Jag håller på att lära mig att läsa en ny tidning; Sundsvalls Tidning. Det är inte lätt, jag hittar inte det som jag letar efter men det är väl bara att fortsätta försöka. I alla fall hittade jag en ritning över den nya järnvägsstationen i Sundsvall. Den ser ut att bli väldigt fin och välplanerad. En sak som man verkligen tänkt på var att göra det svårare för uteliggare att sitta, eller ligga, och sova i små undangömda hörn. Man ska visst sätta armstöd för varje säte på bänkarna så man inte kan lägga sig och slumra.

Det är nog bra, precis som att man försöker bygga bort mörka hörn i gångtunnlar och bra belysning till promenadstråk, men det är en sak som jag saknade i den artikeln. Borde man inte planera för var man ska göra av dem som brukar vilja komma in och värma sig i stationshallen? Uteliggarna? De redan utslagna?

Det är en skam för vårt samhälle att det finns människor som saknar tak över huvudet. Med alla dessa miljonärer som kommer till varje vecka på olika spel och lotterier, alla miljardärer vi har här i detta land, de skatter vi betalar så borde det finnas en säng för alla. Jag ser hellre att mina skattepengar går till ett ordentligt härbärge än att det går till vacker konst i någon offentlig byggnad. Utsmyckningar får komma när vi inte har några hemlösa.

megafon                                        Denna bild hittade jag här

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.