Snö!!!

Vaknade till en vit värld, eller ska jag säga, marken var vit men himlen var grå. Det snöar, stora flingor kommer dansande från nordväst. Livskamraten som inte kollat snöslungan ännu. Men förhoppningsvis blir det inte så mycket utan vi kan hålla efter snön med snöspaden. Igår var vi och hämtade en kubikmeter ved igen, den andra kubiken vi fyllt förrådet med. Vi hade tänkt hinna med ytterligare en kubik innan snön kom, men det lyckades vi inte med.

Vi har enkel vedhållning, vi ringer till ”den gamle” bonden och han lägger upp en kubikmeter i traktorskopan. Så åker vi till hans lada, kör in bilen och fyller IKEA-påsar med färdigkluven ved. Sedan är det bara att köra hem och bära in påsarna i vårt förråd. Sedan är det bara att gå och hämta in en påse torr, fin ved när det behövs. Eftersom veden ofta är för grov för köksspisen så sätter jag mig och klyver en påse till fina, smala vedträn och det är min uppgift att se till att det alltid finns ved vid våra tre värmekällor. Den stora kaminen i vardagsrummet, den underbara köksspisen och den murade öppna spisen i Salen. Vår tanke är att hålla de putsade ytterväggarna varma så blir det varmare i hela huset. Dessutom har vi tagit med oss vår andel i Kvarkenvinden hit så vi har vindkraft. Det känns bra när man nu måste ha element också.

När jag fikat färdigt ska jag gå ut och hjälpa Livskamraten att bära ned två lastpallar som vi ska kapa upp. Jag känner mig som en nybyggare…..förbereder för vintern….på med storstövlarna och kasta sig ut i snöovädret.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Oj så härligt att kunna elda, finns inget mer fascinerande än ljudet och synen från en knastrande, flammande brasa och värmen den ger. Lycka! Ha en trevlig fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.