Vägghängd TV

Varför hittar jag på så tokiga saker? Som detta att bygga in TVn i en vägg? Så idiotiskt! Jag vet ju hur snett och vint allt är här i huset. Inte som det kan vara i ett trähus, att en vägg lutar. Nej, här kan det ju vara små knölar eller en mjuk rundning någonstans på väggen som gör att det man mäter från golv till tak inte alls stämmer när man sätter dit en träregel. Vilket pusslande det blivit för denna lilla väggbit.
väggtv

På bilden ser man en liten utbyggd väggbit längst till höger. Därinne är det utlopp som Knutte byggt när han planerade för badrummet på övervåningen. Där går alltså vårt duschvatten ut. De blå och vita slangarna är inkommande kall- och varmvatten samt el. Där tyckte jag alltså att det var en toppenidé att bygga in TVn. Då skulle man kunna sätta in en liten LED-list med belysning och sedan ställa sideboardet framför väggen. Snyggt skulle det bli. Nu när jag kämpat i ett par dagar så håller jag på att gå upp i limningen. Droppen blev när jag satt upp regeln högst upp mot taket, längst till höger och Livskamraten, liggande i soffan, tittande på skidåkning, säger: -men så sned regeln blev. Nu gör det ingenting att den lutar lite åt höger, det går att fästa plywooden i den ändå.

Men jag blev lite less, Jag måste också ta fram japan-sågen och såga lite i plywooden som vi satt fast på kortänden. Den är rakt sågad, men väggen buktar så längst ner sticker den ut utanför plywooden.
Det är i sådana ögonblick jag längtar efter ett nybyggt hus där man inte behöver göra någonting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.