1a maj

Idag är vi lediga och återhämtar oss efter gårdagskvällens fest. Trevligt hade vi, sent blev det och därav följer att det blev sent i morse också. Vi blev 12 stycken igår, det är en stor del av vår lilla by. Helt fantastiskt att vi träffas så här.

Igår köpte jag en kvitten-buske för 215 kronor. Det är dyrt för en buske som man kan göra lite marmelad från. Ännu dyrare kändes det när en av grannfruarna berättar att hon har kvitten över hela sin slänt, den sprider sig med rotskott. Jag hade kunnat plocka hur många som helst, alldeles gratis, hos henne. Tänk att jag inte förstått att det är kvitten hon har. Vilken trädgårdsmänniska jag är……..Den sprider sig alltså helt vilt och jag som har hanterat den som om den vore guld värd, har blötlagt torv som ska ligga i botten av planteringsgropen för att hålla fukten, köpt barkmylla speciellt till den, har hämtat kogödsel speciellt…… inget av det verkar behövas. Nåja, gjort är gjort.

För första gången sedan isen försvann går det små vågor på sjön. Nu ska jag gå ut och se hur alla mina blomster ute i uterummet har det. Det blir ingen demonstration idag i alla fall.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.