Varför har en del alltid tråkigt?

Har du någon människa i din närhet som alltid har lite tråkigt? Bilen krånglar så snart de ska göra något? Vädret är fel, antingen för varmt eller för kallt? Expediten är lite otrevlig? Alltid finns det något att klaga på. Om det mesta verkar bra så kan man alltid klaga över lite diffus magvärk eller varför inte, huvudvärk?

Vad gör man med sådana människor? Efter att ha umgåtts med dem så känner man sig dränerad på energi, lite nedstämd, varför ska man göra något överhuvudtaget……

 

Egentligen borde man säga: jag tror det är dags för oss att ta en liten paus i umgänget nu. Hör av dig när du har något roligt att berätta. Hej då!

 

Men så kan man väl inte göra? Då förlorar man med stor säkerhet en människa som man ändå bryr sig om och som man vill att det ska gå bra för.

Suck! Gissa om jag haft tät kontakt med just en sådan person idag. Det får mig att titta ut över sjön och tänka – ja, jag har ju nära till om jag vill dränka mig…………

Nej, jag ska packa ned henne i en wellpapplåda (bildligt talat) och ställa bort henne på en hylla över natten så känns det nog bättre imorgon. Då kanske jag kan ringa henne och höra om vi ska ta en repa till sta´n, shoppa loss på Röda Korset (jättefina kläder) och ta en lunch på något trevligt ställe. Tjo och tjim får det bli, inte ett allvarligt ord på hela utflykten. Ja, så får det bli.

min

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Gud ske pris ! Det finns hopp !
    Så roligt du skriver …. Du skriver , som min dotter alltid pratar ( gissa om vi har roligt ihop ) :
    Du skulle skriva krönikor om såna ämnen . Som tex missnöje !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>