Familjen

Idag känner jag mig lite eftertänksam och har funderat en del kring olika familjemedlemmar. Tankarna snurrar hit och dit precis som flugorna som kretsar runt. Vad innebär en familj egentligen? Hur beskriver man familjesituationen?

Om pappa vill, storebror vill, lillasyster vill, men mamma inte vill – då blir det ingen pannkaka till middag.

 Var kan man väl ha det bättre än i familjens skydd.

I en enig familj kommer lyckan av sig själv.

 Mannen är familjens huvud, kvinnan är halsen som flyttar huvudet.

Alla lyckliga familjer liknar varandra, varje olycklig familj är olycklig på sitt eget sätt.

Den mäktigaste i familjen – det är den som bestämmer vilket TV-program man ska se.

Många tankar finns kring familjen. Det enda jag vet är att man inte klarar sig utan den. Det andra är att ju större familj, desto fler saker kan man behöva oroa sig för. Å andra sidan har man också fler möjligheter till glädje.

Livskamraten mår inte bra idag så jag känner mig lite ensam. I min ensamhet ska jag roa mig med att stryka lite dukar och gardiner. Hoppas det finns något bra TV-program jag kan slötitta på under tiden. Jag önskar er en trevlig helg.

4 kommentarer

 1. Maggan

  Lägg bort alla dukar och gardiner. Dom rymmer inte ifrån huset. Välj en bok och lägg dig i din bästa säng och njut. Alla dåliga TV-program finns kvar. Och krama Livskramraten.

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Men oj, så fint skrivet av dig! Kram. Det blev så att jag strök en blus och 3 dukar, sedan kom Livskamraten upp och vi tittade på ett avsnitt av Arne Dahls berättelser. Det blev trevligt till slut.

 2. Helena Nilsson Springare

  Tänkvärt inlägg om familjer.. och tänk att tv är en sån ”familjesamlare”… Tack å lov för NETFLIX. :-) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>