Melodifestivalen goes twitter

Ja, hujedamej, vilken hopplös tillställning Melodifestivalen från Ö-vik blev igår. Det känns som att konceptet har överlevt sig självt. Fascinerande nog så utlovade SVT att det skulle komma twitterinlägg från radiopraterskan Annika Lantz ( som har över 7 000 followers men inte följer en enda själv) och Veckorevyns förre chefredaktör Ebba von Sydow direkt i TV.

Äntligen vågar SVT ta steget och ta in direktkommentarer från twitter, tänkte jag. Men det visade sig vara för bra för att vara sant. Via Text-TV sida 198 kunde tv-tittarna ta in deras twittrande som kommentatorsspår i sändningen.

Nu är det ju så att två twittrare inte ger ett dynamiskt twitterflöde. Det handlar om att dela kommentarer med fler. Det var betydligt roligare att följa kommenterarna på twitter via hashtaggen #mel2010 än att följa Annika Lantz och Ebba von Sydow.

Jag kan förstå att SVT inte vågar ta in twitterflödet rakt av i sändningen, det brukar sällan vara särskilt insmickrande. Däremot skulle de kunna låta tv-tittarna få delta med kommentarer via ett Facebookflöde, vilket CNN använder sig av titt som tätt som till exempel under Michael Jacksons minnesstund i somras. Tusentals fans över hela världen deltog i sorgen tillsammans via nätet. Det är nämligen svårare att vara anonym i ett Facebookflöde.

Nåja, jag ska inte gnälla. SVT har i alla fall visat att de är nyfikna på att testa direktkommentarer i sändningen, även om det är så kallade proffstwittrare.

Här är några twitterkommentarer under #mel2010 om SVT:s satsning på proffstwittrare: 

 Relaterade länkar:

Expressen: Riksdagsmannen Fredrik Federley på twitter

SVT:s twitterflört går jag inte på

 Mellotext-tv blir twitters genombrott

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>