Oscarsgalan nästa!

Av , , Bli först att kommentera 1

I helgen har jag varit på Directors Camp i Skellefteå. Lyssnat på seminarier med Film i Västerbottens framgångsrika regissörer som alla är på väg att göra sin första långfilm eller redan har gjort. Det var Per Hanefjord från Lycksele, Ted Kjellsson från Skellefteå, Allan Gustafsson från Holmsund och Patrik Eklund från Arvidsjaur som dessutom är oscarnominerad med sin kortfilm I stället för abrakadabra. Moderator för dagen var Andrea Reuter, tidigare programledare för Filmkrönikan. Mycket intressant dag. Läs mitt reportage i Västerbottens Folkblad i morgon.

Här en kul bild med Andrea Reuter och regissörerna Ted Kjellsson, Per Hanefjord, Patrik Eklund och Allan Gustafsson. Hon ger dem instruktioner om hur de ska posera snyggt framför kameran:" Upp med tungan i gommen, då slipper ni hänghakor!" är ett råd som hon fått från sin mormor och förvaltar väl.

 

Fem artister, fem platser och din hälsning!

Av , , Bli först att kommentera 0

Skype lanserar sin tjänst för mobilen och firar det med att låta fem konstnärer från olika delar i världen skapa meddelanden åt alla som vill göra något speciellt. Det är bara att ringa dem och framföra sin önskan, sedan läggs hälsningarna upp på Youtube. En riktigt kul och kreativ idé tycker jag, lite som en variant på Absolut reklamen men mer personlig och direkt.

 

Hälsning från Tokyokamen den maskerade budbäraren

Hälsning från landskapsmålaren Kelli Ryan till Dear John

Trailer för Gatuartisten G. Fernandez

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

VK svarar på censuren

Av , , Bli först att kommentera 3

Det kom äntligen ett mejlsvar från VK på mitt tvärsura inlägg igår när de tog bort en av mina kommentarer till en artikel. Den enda hänvisningen var att den skulle strida mot deras kommentarsregler. Här lite mer om bakgrunden till min ilska.

"Hej Ingela!
Ser att du drabbades av en miss med din artikelkommentar i går. Vet inte om det var en miss eller en felaktig radering.
För oss på VK är det självklart att vi tillåter blogglänkar i artikelkommentarer, precis som HD, DN och Sydsvenskan, så länge de har med ämnet att göra och är relevanta för diskussionen. Men det finns givetvis den mänskliga faktorn som gör att det blir fel ibland.
Själv har jag svårt att se vad som bryter mot våra regler i din kommentar.

"Här hittar du mönstret
http://blogg.vk.se/Ingelahjulforsberg/2010/02/21/mossfebern-sprider-sig-158944"

Det enda jag kan tänka mig är att man av farten har klickat på fel knapp och på så sätt raderat kommentaren. Det händer alla, även mig, men är rätt sällsynt och beklagligt.
En sak som kan ställa till det är när det är kaos med mycket att göra och folk använder sig av url-förkortare  eller lite skumma url:er då kan det ta tid att kolla var länken går. Jag brukar då lämna kommentaren till senare för att kunna granska länken och sedan godkänna eller för den delen radera kommentaren om det är befogat.

Det som jag ser som mest beklagligt är att ingen har svarat på ditt mail där du ifrågasatte varför kommentaren raderades. Där hade vi kunnat rädda upp det hela och benat ut om det var ett misstag eller om någon tyckte att du var lite för främlingsfientlig i din kommentar.
Jag lutar åt att det var det förstnämnda. ;)

Mvh
/Anders C"

 

All heder till redaktionen på VK.se som förstod att jag härsknade till. Eftersom jag jobbar mycket med frågor och strategier kring sociala medier så blev jag lite fundersam om de skulle börja censurera länkar till blogginlägg i artiklarnas kommentarsfältet. Det är motsägelsefullt i en tid då sociala medier handlar om: "Sharing is caring!" Bloggosfären kan ju bidra med mer information i ett ämne som både kan hjälpa läsaren och journalisten att belysa en nyhet djupare.

Eller vad tycker du?

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

En blå proteströrelse

Av , , 3 kommentarer 0

Filmen Avatar är en världssuccé, särskilt ömmar många för det blå Na´vi -folket som i filmen får se sin frihet kringskuren av kapitalistiska intressen.

I byn Bil´in på Västbanken har palestiner demonstrerat varje dag i fem år mot Israels separationsmur, som har kapat mer än hälften av byns odlingsmark. Oförtrutet har de kämpat och har nu lyckats få rätt i Israels högsta domstol för att få tillbaka en del av marken. Men de ger sig inte, de vill ha tillbaka all sin mark. 

I fredags höjde de åter sina röster och för att understryka sitt underläge klädde de ut sig till det blå Na´vi-folket och tog på sig långhåriga peruker. De likställer sin kamp med den intergalaktiska strid som beskrivs i filmen, jämförelsen är inte så långsökt.

 

Relaterade länkar:

Avatar sätter fingret på vår avart

Sveriges Kristna Råd- Bli ekumenisk följeslagare

Katolska Kyrkan fördömmer Avatar-kulten

3 kommentarer
Etiketter: , ,

Mössfebern sprider sig

Av , , 4 kommentarer 0

Den blågula virkade OS-mössan har fått svenskarna att handarbeta. Enligt DN har det skapat akut garnbrist i handarbetsbutikerna runt om i landet. Till och med maken virkar sig en mössa mellan sändningarna. En svart. Det är färgen som gäller i Holmsjön.

Här hittar du virkbeskrivningen.

4 kommentarer
Etiketter: ,

Umeåstudenter fixar Youtubesuccé

Av , , Bli först att kommentera 0

Sticky Hand Man gör succé på Youtube, den handlar om en man och hans gröna slime hand. Att försöka göra en film som lockar många tittare är ett studiemoment i programmet Digital Medieproduktion vid Umeå universitet. Och den här gången verkar studenterna ha lyckats ordentligt. På en vecka har de nått över 11 000 visningar, varav 3 000  sedan i fredags. Det är verkligen en bedrift då det är svårt att utmärka sig på Youtube. Där laddas nämlligen upp 20 timmar film varje minut.

– Vi gjorde en film utifrån vad vi tror att folk vill se, inte vad vi själva vill se, säger Matilda Höglund, som pitchade filmidén med de andra i gruppen.

– Målgruppen med filmen skulle vara alla och jag tror att många som var unga på slutet av 80-talet minns den gröna slimehanden. Den var billig och alla lekte med den. När vi kollade på Youtube upptäckte vi att det inte var någon uttjatad genre, det gör filmen lite unik, fortsätter hon. De andra i gruppen hakade genast på hennes idé.

De har utlovat en fortsättning på Sticky Hand Man när filmen har nått över 10 000 visningar, vilket den har gjort nu. Vi får se om de kommmer att infria löftet.

Läs intervju med studenterna på InfoTech Umeå.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

En hjärtevärd insamling

Av , , Bli först att kommentera 0

Alla barnhjärtans månad har startat. Den kände bloggaren Heja Abbe och brorsan , som vann Stora bloggpriset 2009 kategorin vardagsliv och fritid, har startat en insamling via Hjärt-och Lungfonden för alla hjärtebarn.

Vill du också vara med och stötta insamlingen så kan du Sms:a BARNHJARTA 180 och ditt namn till 72901 så skänker du 30 kronor till "Alla barnhjärtans månad". Sedan dyker ditt namn upp i hjärtat, en rolig och vällovlig handling, tycker jag.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Är du en djurvän?

Av , , Bli först att kommentera 0


Dagens roligaste bilskylt. Tänk om bilen hamnar i en viltolycka? 

Det bästa med personliga registreringsskyltar är att ägaren bidrar till Vägverkets skyltfond. Där kan vem som helst söka pengar till något utvecklande och stödjande projekt inom trafiksäkerhet.

Det finns närmare 14 000 personliga registeringsskyltar i Sverige. Skyltarna kostar 6 000 kr, hela  5 400 kr går till Skyltfonden, det är bara tillverkningen som egentligen kostar.

Jag misstänker starkt att ägaren kan vara vegetarian också.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Äntligen- SVT play i mobben!

Av , , Bli först att kommentera 0

I går kom SVT Plays nya mobilapp för iPhone, jag väntade ändå tills imorse innnan jag laddade ned den.

Jag testade genast att kolla in ett nyhetsinslag från Västerbottensnytt. Funkade utmärkt.

Snygg upplösning och enkel stilren presentation. Det här kan bara bli bra. Det kliade i fingrarna att se lite dokumentärer, men det får bli senare.

Och snart är det OS gissa om det kommer att bli ett uppsving på sportsändingarna över SVT play.

Ladda ned SVT-play gratis här.

Bli först att kommentera
Etiketter: ,