Järndoping

Av , , 2 kommentarer 10

Jupp.. jag håller på med järndopning. Två gånger i veckan så ska jag få denna påse med järn. Är det någon som hatar att bli stucken eller sätta dropp på så är det jag. Fy katten säger jag bara. Men jag är ju så illa tvungen tyvärr. Har man knappt någe järn i blodet så är man så illa tvungen. Jag trodde i mitt stilla sinne att jag skulle få en liten spruta i typ rumpen men sköterskan tittade på mej som jag sagt något helt galet roligt. Nä du gumman. Du ska få dropp*skratt* Idag ska iaf Sixten få vara med moster Ida-Sara under tiden som jag ligger där i 45 min. Sen får jag se om jag får igen honom eller om han är kidnappad för all framtid.

Midsommar gick bra. Jag tillbringade dagen med Mamma C´s familj i obbola. Fick verkligen en chans att andas och slappna av där. Man kunde bara vara och det var så skönt. Sixten fick pröva på att känna gräset på tårna. Vi bar ut gåstolen så han fick vara med oss när grillmästaren Ola var i farten. Det tog ett tag innan han riktigt kom överrens med det kalla stickiga gräset mellan sina tår. Men sen så var han i full fart. Han kämpade duktigt och tillslut så lyckades han komma sej lite fram med stolen iaf.

Såhär lycklig är man när man känner på gräset första gången

Jag vet inte vad dom pratade om men det verkar vara väldigt viktigt;-P

Tack igen till en underbar midsommar<3

Nä nu blir det lite kaffe innan jag drar iväg på järndopning

2 kommentarer

Sixten har en superdag med mamma C’s familj….

Av , , Bli först att kommentera 7

Från mobilen

Sixten har en superdag med mamma C’s familj. Nu väntas grillat och bubbel

Bli först att kommentera

Visst är han vacker min nya vän:) Skiner,…

Av , , 2 kommentarer 6

Från mobilen

Visst är han vacker min nya vän:) Skiner, kluckar och går

2 kommentarer

Måndag…

Av , , Bli först att kommentera 6

Ännu en vecka med möten och mera möten. Ska även iväg för att ta den första av 10 järnsprutor idag. Jag hatar sprutor så jag gruvar mej redan.

En fullspäckad helg har det varit iaf. Hjälpt Danne att hitta möbler till hans nya lägenhet och kalas för sötaste lilla Melissa som blivit 1 år. Hann även med att titta på kronprinsessans bröllop.

Pojkarna har som vanligt myst med sin gamla mamma men jag ser mer och mer att dom hellre är med Sixten. Han har ju kommit i den åldern att han far runt som en skottspole med gåstolen och snurrar runt på golvet. Brukar lägga en filt på golvet och när han har jobbat så han blir less så rullar han till den och vilar en stund för att sen fortsätta. Försökte att han skulle sova i sittvagnen nu men det vägrar han i sten. Max att jag har fått han att sova där i 45 min. Så jag gav med mej och monterade tebax liggdelen. Lyckan i hans ögon när den älskade liggvagnen var åter går inte att beskriva. Nu sover han sina 2-3 tim i vagnen på dagen och är hur nöjd som helst. Men jag hade föredragit sittvagnen just nu när han vill sitta när han är vaken. Han är farlig på att vilja försöka kliva ur vagnen och alla vagnselar var restad så jag hoppas dom kommer in snart på affärn.

Igår var vi hos gammelfarfar Sixten och hälsade på. Dannes faster är hemma från Italien och bjöd på middag. Lyckan i Sixtens skratt när han hade stora fria ytor att springa med gåstolen på har jag inte hört förut tror jag. Inte i den omfattningen iaf. Han sprang överallt eftersom det är fritt så gammelfarfar ska kunna gå obehindrat. Han sprang så jag tror katten han fick lite träningsvärk.

Midsommar har vi runt knuten men jag vet inte än vad vi ska hitta på. Kanske pojkarna kommer på dagen eller så kommer dom på kvällen. Det får jag höra senare i veckan då Linus tänkt klart. Troligtvis så blir det iaf Gammlia för mej och Sixten, ska höra om även Danne hänger med. Kanske mostrar och mormor hänger med dit oxå vem vet. Dom bor ju aldeles brevid:-) Syster I-S fyllde år veckan som var så jag och Sixten packade oss iväg dit. Självklart blev det bebisbyte då. Då fick Sixten vara med Ida och Håkan och jag tog mitt lilla mosters hjärta Aline. Tror inte hon tyckte om mej så mkt då jag tog fram stora nagelknipsaren och satte igång. Hon skrek inte men protesterade väldigt högljutt och spände ögonen i mej*skratt* Men bättre att hon gruffar på mej än mamma eller hur:-) Fick även träffa fina Emma och söta William. En söt lite klotis på några veckor. Jag är fortfarande så otroligt imponerad av Emma som lyckades få ut en "liten" på 4600g. Jag ska aldrig mera klaga över Emil som vägde bara 3800g, jag lovar:-)

Nä jag tror nästan att jag ska vika den sista högen med ren tvätt och sen hoppas att dom kommer och lagar tvättmaskinen åt mej. För när allt annat jävlas så varför inte den oxå*suck*

Bli först att kommentera

Kniven mot strupen

Av , , Bli först att kommentera 4

Jo vi var där och åt på premiärkvällen. Allt var nästan perfekt men inte fulländat. Vi ska iaf fara dit igen och se om det har blitt bättre än under kvällen då allt var så nytt med mat och allt. Man lyckades skymta Cicki som "älskar" att synas på film och kort. Och underbara Marlén som njöt så in i skogen av deras Choccolate Moose cheececac.. hur nu i hela det stavas;-P Synd att inte Marléns lilla dans med Alex kom med den oxå.

Sen vet jag inte om ni alla skymtade den lilla scenen dom byggt där The Mojos skulle spela. Det blev ett sjujädra drag när dom äntra scenen. Typiskt så fick man inte höra dom spela men jag kan iaf länka dom så ni själva kan höra dom www.myspace.com/themojos 

Nu blir det att försöka få på sej lite kläder och sen fara iväg på en massa ärenden igen

Bli först att kommentera

Onsdag och kaoset fortsätter

Av , , 1 kommentar 2

Ska ta en längre förklaring när jag känner att jag har tid. Idag blir det iaf att umgås med syster Ida-Sara och kanske finaste Emma följer med oxå:-)

Vill be Rune och alla andra om ursäkt då jag sa att detta var från bibeln:

"Gud ge mej sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden"

Det var inte meningen att göra folk irriterad men är man som jag totalt oinsatt i bibeln och sånt så tror man gärna att det är ett utdrag från bibeln:-) Så förlåt alla som tagit illa upp och jag får försöka forska lite innan jag skriver så igen. Men nu vet jag att det är något dom använer på behandlingshem och dyl, tack Rune:-)

1 kommentar

Kaos

Av , , 1 kommentar 3

I min hjärna lever ett personligt kaos. Kaoset tog överhanden så nu har jag lagt ner allt. Då menar jag även Bfc. Måste hitta igen mej först innan jag kan hjälpa andra. Det har helt enkelt blitt för mkt för mej och det resulterade i många inte allt för smarta drag, tyvärr. Men nu får man stå där med kepsen i handen och försöka bena ut alla härvor som man spunnit sej in i. Det är bara jag som kan göra det. Bara jag som kan stå i skammvrån och skämmas. Men jag kommer tillbaka det finns inga andra alternativ.

Fick ett sms av mysiga goa Majlis

"Gud ge mej sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden"

Även fast man inte är troende så måste man säga att han har lite kloka saker i bibeln iaf;-P

Tack alla goa vänner därute, det är underbart skönt att veta att jag inte står ensam i stormen. Och mamma C, löv u<3

1 kommentar

Underbara systrar

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag har faktiskt ganska underbara systrar. Helt galet underbart tokiga är dom hela högen*skratt* Vi träffades igår och grillade hemma hos mej då jag har bäst utrymme. Det var planerat att vi först skulle vara hos syster J men väderprognosen sa att det skulle regna så att sitta ute och äta, den iden skrotade vi ganska snabbt. Hamburgare åt barnen och kött åt dom vuxna. Klyftpotatis, potatisgratäng, bulgursallad, couscossallad, grönsallad, vitlöksröra och ädelostsås stod på menyn. Efterrätt var Nicolinas favorit, Fudgekaka. Eftersom det är hon som flyttar så fick hon önska och jag uppfyller alla hennes önskningar. Nästan iaf:-P Alla åt så jag trodde dom skulle spricka. Ändå så fick vi en massa över. Jag är ju alltid så dödligt rädd att maten ska ta slut och folk ska få lämna bordet hungriga. Så samtidigt som jag är glad att jag får mat över så är det skitjobbigt när man inte vet vad man ska göra med alla rester.

Stackars Emanuel mådde inte bra under dagen så han somnade innan alla kom. Sover han på dagen är det stora fel på sonen. Så när han vaknade till kom han upp och såg helt galen ut. Han halvt vråla rakt ut och när jag kände på hans panna var han stekhet. Chocken när jag tempade honom… han hade 40.3 i temp!! Och örontempen dessutom. Den har aldrig visat rätt sen jag köpte den, hatar den eg men vad gör man? Här blev det inte nån fjatig 50 mg alvedon i kroppen. Han fick 2 st på en gång. (Ni moralkärringar som har något emot det ta det då med mej direkt.) Försökte ta mej fram till sjukvårdsrådgivningen men efter 30 min i telefonkö så fick jag först höra 8 gånger: "var god vänta, omkoppling sker" Sen kom spiken i kistan: "vi har tekninska problem, var god lägg på luren"!! Så där satt jag med telefonen i handen och kokade av ilska. Jag gick och försökte prata med Emanuel och han vägrade i sten att fara in på akuten. Han ville avvakta och jag sa att om febern hade gått ner på 1 timme så skulle han få vänta hemma tills han kände att det inte gick längre. Han nappade på den överrenskomelsen och efter 1 timme hade tempen gått ner till 38.9 I morse var han mkt piggare och han har inte haft lika hög feber idag. Dock har han ont i öronen men vill vänta tills imorrn då han har lärt sej på biologin att man ska vänta några dagar innan man ska fara och kolla om man har öroninflammation. Smart tycker jag för då slipper vi sitta en fredags kväll på akuten med alla fyllon utan kan ta det imorgon när det är lite mindre tryck där.

Idag kom mamma C hit med hela unghögen. Pannkaks kalas blev det och imorgon blir det att grilla:-) Blir det lika varmt som idag tror jag faktiskt att vi ska gå iväg på moster Ida-Saras jobb och käka lite glass. Sen blir det Obs för att handla till grillningen.

Bästaste pappa och Lisa kom hit idag oxå och bjöd på hemkörning från Pärlan. Vi surrade och skrattade innan dom for vid 21. Tiden går så fort när dom kommer. Poff så har det gått några timmar. Huvudsaken att ungarna fick träffa deras älskade morfar så är jag glad. Sixten fick chansen även han att fundera på om han skulle dra av morfar glasögonen eller rycka han i mustachen*skratt*

Nä nu är klockan mkt så jag ska kanske lägga ner skrivandet nu. Ta lite bubbelvatten och krypa ner i soffan. Ska öppna balkongdörren först och hoppas att det blir lite korsdrag i sovrummet så det kyls ner lite där. Sova i ett varmt sovrum är bland det värsta som finns.. eller???

 

Bli först att kommentera

4 Dagar kvar…

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag fyller kära mor år. Grattis, grattis:-) Men hon har sagt ifrån sej all uppvakning så vi tar och träffas hela stora familjen och har avskedsmiddag för Nicolina och Marcus ist. Endast 4 dagar till bor dom i Umeå. Sen så drar dom söderut och hamnar i 08:a land*suck* Kommer att kännas konstigt att ha henne så långt borta. Spec nu när man är van att springa in på Expert när man är och handlar på Obs bara för att säga hej. Men dom är kloka, det måste jag erkänna. Dom flyttar nu innan dom har barn för när det drar ihop sej för familjeplanering får dom vackert flytta hem igen.

Fudgekaka ska jag iaf göra till Nicolina för det älskar hon. Sen så är jag så obeslutsam att jag inte vet om jag vill ha bulgursallad eller couscossallad till maten. Så jag gör båda delarna. Marinera kött till grillning och sen ska jag göra klyftpotatis i massor till middagen. Mamma skulle komma med en liten potatisgratäng om något skulle vara sugen på det. Jag tror jag ska göra en ädelost sås och sen måste jag knata iväg på lillkonsum och köpa gräddfil så jag kan göra vitlöks röra. Plocka bort och dra dammsugaren tror jag att jag hinner med oxå. Hoppas bara att det inte börjar regna så allt blir knas. Håll tummarna:-)

Måste ju visa vad Sixten fått för fint av moster Ida-Sara

En sommrig gul dress från P.O.P. Tycker den är så fin med sina små humlor på:-)

Moster Nicolina hittade denna när vi var på stan. En urgullig Emil body från Lindex.

Ida-Sara har även köpt denna till Sixten. Den blir han superfin i till hösten och då kommer dom att matcha varandra då hon har en liknande i svart:-)

Jeansjackan som jag jagade land och rike runt för. Var ju tvungen att visa hur jag tänkt att han ska ha i sommar. Tuffa jeans och en tuff skjorta så är utstyrseln komplett

Det är halva priset på alla smycken på Kappahl så denna kom hem till Emil. Han är överlycklig och känner sej supervacker:-)

Linus är ju inte mkt för smycken och bling så han fick två fina t-shirts från Lindexrean. Gillade den finklädda döskallen

Nä nu blir det att ta lite kaffe och sen kanske ge Sixten lite gröt. Sen börja stöka för kvällen.

Dagens Nalle Puh citat:

"Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa."
 

Bli först att kommentera

Emma är på övertid så Sixten försöker trycka…

Av , , Bli först att kommentera 3

Från mobilen

Emma är på övertid så Sixten försöker trycka ut sin nya kompis. Bra och fin utsikts plats har han iaf:)

Bli först att kommentera