Underbara systrar

Jag har faktiskt ganska underbara systrar. Helt galet underbart tokiga är dom hela högen*skratt* Vi träffades igår och grillade hemma hos mej då jag har bäst utrymme. Det var planerat att vi först skulle vara hos syster J men väderprognosen sa att det skulle regna så att sitta ute och äta, den iden skrotade vi ganska snabbt. Hamburgare åt barnen och kött åt dom vuxna. Klyftpotatis, potatisgratäng, bulgursallad, couscossallad, grönsallad, vitlöksröra och ädelostsås stod på menyn. Efterrätt var Nicolinas favorit, Fudgekaka. Eftersom det är hon som flyttar så fick hon önska och jag uppfyller alla hennes önskningar. Nästan iaf:-P Alla åt så jag trodde dom skulle spricka. Ändå så fick vi en massa över. Jag är ju alltid så dödligt rädd att maten ska ta slut och folk ska få lämna bordet hungriga. Så samtidigt som jag är glad att jag får mat över så är det skitjobbigt när man inte vet vad man ska göra med alla rester.

Stackars Emanuel mådde inte bra under dagen så han somnade innan alla kom. Sover han på dagen är det stora fel på sonen. Så när han vaknade till kom han upp och såg helt galen ut. Han halvt vråla rakt ut och när jag kände på hans panna var han stekhet. Chocken när jag tempade honom… han hade 40.3 i temp!! Och örontempen dessutom. Den har aldrig visat rätt sen jag köpte den, hatar den eg men vad gör man? Här blev det inte nån fjatig 50 mg alvedon i kroppen. Han fick 2 st på en gång. (Ni moralkärringar som har något emot det ta det då med mej direkt.) Försökte ta mej fram till sjukvårdsrådgivningen men efter 30 min i telefonkö så fick jag först höra 8 gånger: "var god vänta, omkoppling sker" Sen kom spiken i kistan: "vi har tekninska problem, var god lägg på luren"!! Så där satt jag med telefonen i handen och kokade av ilska. Jag gick och försökte prata med Emanuel och han vägrade i sten att fara in på akuten. Han ville avvakta och jag sa att om febern hade gått ner på 1 timme så skulle han få vänta hemma tills han kände att det inte gick längre. Han nappade på den överrenskomelsen och efter 1 timme hade tempen gått ner till 38.9 I morse var han mkt piggare och han har inte haft lika hög feber idag. Dock har han ont i öronen men vill vänta tills imorrn då han har lärt sej på biologin att man ska vänta några dagar innan man ska fara och kolla om man har öroninflammation. Smart tycker jag för då slipper vi sitta en fredags kväll på akuten med alla fyllon utan kan ta det imorgon när det är lite mindre tryck där.

Idag kom mamma C hit med hela unghögen. Pannkaks kalas blev det och imorgon blir det att grilla:-) Blir det lika varmt som idag tror jag faktiskt att vi ska gå iväg på moster Ida-Saras jobb och käka lite glass. Sen blir det Obs för att handla till grillningen.

Bästaste pappa och Lisa kom hit idag oxå och bjöd på hemkörning från Pärlan. Vi surrade och skrattade innan dom for vid 21. Tiden går så fort när dom kommer. Poff så har det gått några timmar. Huvudsaken att ungarna fick träffa deras älskade morfar så är jag glad. Sixten fick chansen även han att fundera på om han skulle dra av morfar glasögonen eller rycka han i mustachen*skratt*

Nä nu är klockan mkt så jag ska kanske lägga ner skrivandet nu. Ta lite bubbelvatten och krypa ner i soffan. Ska öppna balkongdörren först och hoppas att det blir lite korsdrag i sovrummet så det kyls ner lite där. Sova i ett varmt sovrum är bland det värsta som finns.. eller???

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.