*** Kerstins Fotoblogg ***

Ursäkta mig..

Håller på bli lite less på alla förstå-sig-påare, Vad  jag ska  göra eller inte göra som gravid???

Det kommer in kommentarer att jag städar mycket nuförtiden, att jag inte ska rensa kattlådan och avlopp…….

Ska man leva som en prinsessa på ärten som gravid eller?? Jag är glad för varje sak jag kan och orkar. Jag tar det lugnt, stressar inte och lyfter inte tunga saker. Jag ska väl inte ligga pall i soffan och glo i taket och vänta på bäbisen. När jag blir trött eller känner av min ischias, då vilar jag.

Vad är problemet?? Blir så less att höra " Du ska vila nu lilla gumman" Men världen ska väl inte stanna av för att jag råkar ha ett barn i magen.. Nästa vecka börjar OS och då kommer jag att sitta mycke framför TVn, så låt mig få pyssla i hemmet tills dess, SNÄLLA!!!!

Förlåt att jag tar i på detta sätt, men jag blir så irriterad på att bli behandlad på detta sätt.

Kram Kerran 🙂

6 kommentarer

  1. Isak

    Jo det här med ställningarna, så ska man nog lyssna på
    gammlingarna om man är förstföderska, om inte annat så
    ska man nog rådfråga barnmorskan. I övrigt så ska man
    nog leva så normalt som möjligt. Lycka till med lillan.
    För det har jag sett i min lilla kula.

  2. MyH

    Bry dig inte om vissa kommentarer… Du vet bäst hur din kropp funkar & vad du får ont av.. Som 4 barns mamma vet jag nu att det JAG mådde bäst av var att ”skita” i alla ”goda råd”. Din kropp säger till när det är nog. En graviditet är ett tillstånd…inte en sjukdom! Lycka till nu!

  3. Cissi

    Hej Kerstin
    Du ska göra det som känns bäst för dej. Vill du städa ska du göra det huvudsaken du och bäbis mår bäst! Alla har goda råd men alla passar inte alla. Nä njut av graviditeten så mycket du bara kan för det är en underbar tid. Sen ska du njuta ännu mer när bäbis kommit för det är det bästa som kommer att hända och dom är bara små en gång. Ha en skön helg. kram Cissi

  4. Nina

    Beklagar att du tog d som kritik!Jag borde ha lärt vid dehär laget att mina försök på att vara rolig inte når fram.Nej, jag har ingen problem med att du städar och rensar kattlådan.Jag går ut ifrån att som undersköterska vet en hel del om både hygien och hur man ska jobba för att spara kroppen.Och du känner själv vad du orkar med. Det jag siktade till var att jag har läst att nån forskning visar att havande kvinnor som oftast städar just innan för att ”gjöra nästet klart” till barnet kommer.Det ligger visst i generna.Själv gikk jag på knä och skurade golv 40 timmar innan min dotter föddes

  5. Sarah

    Hej Kerstin! Jag tycker att det är synd att vi gravida kvinnor inte kan få göra som vill. Vill vi städa och skruva i bilar kan vi väl få göra det? Eller?

    Bit ihop och strunta i vad alla säger, det gör jag, annars blir man ju sängliggande och uppassad hela tiden.

    //Sarah

  6. Kerstin Oskarsson

    Tack för alla fina svar..
    Nina, det är svårt att tolka skrift ibland. Men det är bara så att jag är så less på allas ”bra förslag” Vi är alla olika och känner den egna kroppen bäst.

    Det du menar med städningen är väl att vi havande kvinnor boar. Att få allt klart och förberett. Det har jag redan gjort, men dammet kommer hela tiden av nån anledning så städa måste jag.
    Är glad att jag förberett så mycket innan bäbisen kommer, så blir det jobbigt på slutet kan jag slappna av och ta det lugnt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.