Gruva i Vindelkroken?

Efter ett litet uppehåll i mitt bloggande så är jag nu tillbaka. Har drabbats av en förkylning, mest torrhosta, ingen feber eller några andra hemskheter! Ringde en sköterska som skulle fixa lite hostmedicin så att jag åtminstone kan sova ordentligt. Nog om detta, det går över om några dagar!

En riktig höststorm råder här idag, jag vet inte varför, men storm gör att jag känner mig obehaglig till mods. Som tur är befinner jag mig inomhus hela tiden och jag vet också att huset inte kan blåsa iväg, men ändå är det otäckt……Få se hur länge vi får behålla strömmen en sån här dag?

Nu slut med det negativa och några ord om det positiva som hänt. Regeringen ger kommunerna 10 miljarder att dela på! Av dessa pengar får Sorsele Kommun ca 2 miljoner. Jättebra tycker jag. Har läst artikelkommentarerna i VK och som vanligt är det en massa gnällspikar som ska göra sig hörda. Varför? Ska vi inte bara vara glada och ta emot pengar, även om dom är lånade? Vi vet ju inte hur det kommer att se ut längre fram i tiden, så var tacksam för det vi får idag?

Negativt igen….Nu ska dom tydligen provborra i Vindelfjällen! Är dom inte riktigt kloka, provborra uppe i Vindelkroken???? Det här tycker jag verkar idiotiskt. Nu börjar jag förstå varför  vissa personer  var så upprörda när det gällde förstudie eller inte om Nationalparken! Dom hade förstås med gruvnäringen att göra….en vet jag ju har med den näringen att göra!

Nej, nu ska jag gå ner och kolla pelletspannan. Den funkade inte igårkväll men jag lyckades få igång den i morse så det är bäst att jag har tillsyn flera gånger om dan så det inte händer igen!

Hejdå!

3 kommentarer

  1. En som vill överleva i Sorsele kommun

    En och annan som var upprörd över förstudie för Nationalpark har nog inga intressen i det gruvföretag du syftar på. Däremot var vi många som läste på om hur Naturvårdsverket och Länsstyrelser körde över lokalbefolkningen på olika platser i Sverige i syfte att få tillstånd Nationalparker och vad det verkligen innebär att ha en Nationalpark på 67% av Sorsele kommuns yta. Det skulle fler ha gjort. Tyvärr så skyddar inte en nationalpark eventuell gruvprospektering. Skydd i Nationalpark eller Naturreservat gäller bara ovan jord.

  2. Gruva för en gruva???

    De spelar ingen roll hur mycket de hittar där. De kommer ändå att vara någon som sätter stopp för detta.. Jag tror att de skulle vara bra med en gruva där uppe.

  3. Kvarntorparna

    Vi sitter o läser din blogg o usch vad tråkigt det skulle vara om de förstör o provborrar i vårt vackra fjäll. Inte får man kör skoter där, men tanken på en provborrning där känns betydligt skadligare för naturen än några skoterspår… men men hjälper det om man skriker högt 😉
    Hur som helst så har vi fortfarande varmt o skönt o njuter av värmen. Hälsa ”gubben”
    kram från oss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.