Blåtja 26 juli

 Imorse sa jag till Lennart att jag inte kunde förstå hur jag har förändrats när det gäller att ta mig ut på vandringar när jag är ledig! Bara för ett par år sedan så var det mycket lättare för mig att ta mig ut, nu känns det mest besvärligt! Nå, i allafall efter en promenad med hunden genom byn så bestämde jag mig för att gå till Blåtja, det är bara tre kilometer dit från parkeringen på Norra sidan Ammarnäs så det är ju inte långt, en helt klart lämplig promenad. Packade en liten fikasäck och tog med fiskegrejer för jag bestämde mig för att jag skulle plocka upp en eller flera fiskar. Då jag parkerade bilen upptäckte jag att jag hade glömt myggmedel men det gick bra ändå, det blåste ju lite så det var inte så farligt med mygg. Väl framme så började jag att fiska på ett ställe, heldött, provade en bit längre bort, heldött, gick ännu längre och helt plötsligt fick jag se ett vak och ett ordentligt vak men det var långt ute och dit nådde inte jag. Det var det enda vak jag såg på hela tiden så fisket gick inte som jag planerat. Men däremot så mådde jag helt underbart gott däruppe, drack kaffe och tittade ut på vattnet och njöt av tystnaden.

På vägen ner så stannade jag av och gick ner till hygget där vi planterade för två år sedan. Tog några bilder och gick sedan ner mot parkeringen och bilen.

Ja, det var min lediga dag! Stärkt till kropp och själ!

En kommentar

  1. ewa

    Å vad du är klok som tar tillvara den lediga tid du har med att göra sånt här,istället för att städa,tvätta osv Ta vara på livets goda idag för vi vet vet inget om morrondagen! Kram Ewa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.