Fira jul men med måtta!

 När jag läser om alla familjer som inte har råd att fira en "riktig" jul, ja då mår jag riktigt illa!

Här klagar vi på hur kommunen har dålig ekonomi och hur illa allting sköts! Då tänker jag på hur orättvist samhället är! Familjer med dålig ekonomi som inte ens har råd att handla in för en god julafton och inte har råd att köpa julklappar till sina barn, jag ryser!

Är det egentligen för alla fina julklappar och all den goda mat som vi egentligen firar jul? Ja, den frågan lär vi väl aldrig riktigt få förklarad. Jag vet att det barn som inte fått en riktigt fin, dyrbar julklapp på julafton och kommer till skolan första dagen efter jullovet mår dåligt då hon/han får höra av sina kompisar vad dom har fått. Då är det nog lätt att dra till en nödlögn och berätta vilken fin julklapp hon/han också har fått! Fy för den lede!

Är det inte dags att vi backar ett steg alla tillsammans och bara njuter av julen och dess ledighet? Fikar, ser Kalle Anka, äter det som bjuds tar emot tomten och gläds åt vad vi får och sedan bara glädjas av att vara tillsammans!

Jag har själv varit i den situationen när jag inte haft råd att köpa dyra julklappar till mina barn och sedan fått höra av dom vad alla deras kompisar fått! Det gör inte gott i mammahjärtat utan det gör j…..t ont!

En kommentar

  1. Åsa

    Vilket bra inlägg i din blogg, Kinna!
    Vi behöver få påminnas om detta att alla inte har råd med julklappar, då man inte ens har råd med julmat.
    Det är som om det är ett tabuämne att prata om… Tack för att du lyfte fram frågan i din blogg!
    Man kan ju faktiskt skänka en slant av julklappsinköpen till ex Röda Korset eller annan organisation som försöker hjälpa familjer som inte har det så gott ställt ekonomiskt nu inför julen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.