En härlig tur på 9 km

 Idag tog jag mig äntligen för, eller rättare sagt, det var första gången det riktigt passade in för mig att åka hela Lilla Vasaloppsspåret! Lennart skjutsade upp mig till Tjulträsk där spåret startar. Kände mig ganska ensam däruppe då jag började åka men föll ganska fort in i njutningen av att åka.

Fint spår! Men då jag kom längre upp efter sjön så (jag har absolut ingenting emot skoteråkare) var det kört kors och tvärs över spåret så ett tag fanns inget spår alls! Sjön är ju hur bred som helst så jag tycker att dom skulle inte alls behöva köra på skidspåret! I och för sig var det bara en kort bit men i alla fall…….

Det gick fort och lätt i spåret men feg som jag är när det gäller nerförsbackar så, den sista utförssträckan ner till Ravdautj där tog jag faktiskt av mig skidorna och gick ner.

Då jag åkte tänkte jag att det skulle ha varit roligt om det hade gått att göra två olika spår mellan byn och Tjulträsk. Så att man åkte upp ett spår och ner ett annat. Typ en runda………men det kanske inte är så lätt?

Usch vad jag ångrar att jag inte tränade och åkte mera skidor när jag var yngre! Det är ju så roligt!

 

 

4 kommentarer

  1. Pernilla

    Låter som en härlig tur! Det är roligt med skidåkning. Jag måste komma förbi affären när vi kommer upp så får du berätta vilka spår man ska ta. Är så osäker på var de går någonstans. Snart är det påsk!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.