Åggovaare, Hela Ammarnäs bakar och Gäddans Dag

Vi steg upp ganska tidigt i morse och efter morgonsfikat så hörde jag med Lennart om vi inte skulle fara ut och gå med hunden någon annanstans än här efter vägen. Han föreslog då att vi skulle gå till Åggovaare, ett jättefint utflyktsmål, jag har varit dit förut men Lennart hade inte varit där. Tog bilen och körde upp mot Biergenas, trodde att det nu skulle ha kommit upp en skylt som visar vart man skall börja vandringen upp till detta fantastiska ställe, men fortfarande så står det bara denna stolpe utan skylt!!!

DSCN6254

 

Mina farhågor har alltså besannats!! Jag har alltid sagt att den dan som Osvald Jonsson slutar sitt jobb med vandringslederna kring Ammarnäs så kommer ingenting att hända……och jag hade rätt!! Nog sjutton kan väl de ansvariga sätta upp en skylt i alla fall så att folk inte missar detta ställe.

Nåväl, vi gick i alla fall dit upp, nu var ju inte vädret gjort för att ta riktigt fina bilder men vi fick en fin och mysig fikastund där uppe och Lennart var imponerad.

DSCN6241

 

DSCN6235

 

DSCN6240

 

DSCN6228

DSCN6233

 

Som ni ser så var inte vädret så klart och fint men om ni har följt min blogg så har jag ju tidigare bloggat och visat bättre bilder från Åggovaare, men helt klart så är detta ställe ett utflyktsmål som jag rekommenderar.

Då vi kom ner till byn så besökte vi Hembygdsområdet där det var full aktivitet.

DSCN6262

Hembygdsgårdens Dag med temat ”Hela Ammarnäs bakar” som Hembygdsföreningen anordnat, en tävling där intresserade fick lämna in bakverk som sedan skulle bedömas av en jury, ett mycket trevligt inslag! Lena Berglund som hade kommit med idén fick också sköta om det hela 🙂

DSCN6268

 

 

 

Gäddans Dag som arrangerades av Ammarnäs FVO var också där nere vid Hembygdsgården. Där bjöds man på Gäddfärsbiffar, underbart goda, och varmkorv och kaffe för alla som var sugna.

DSCN6263

 

DSCN6269

 

 

 

 

 

 

Det var inte så mycket folk när jag och Lennart kom men efter en stund så kom det fler och fler besökare så det blev nog en uppskattad dag av många fast inte vädret var så bra!

DSCN6266

 

Ja, det var en innehållsrik söndag förmiddag för oss!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.