Mysig helg i härligt väder

I helgen har det ju varit Alla helgons dag så Maria, Niclas och barnen har varit med oss, dom är här i Ammarnäs varje Allhelgonahelg och det är så trevligt att dom vill koma, dom kom redan under torsdagen så vi har hunnit umgås en hel del.

Igår var vi naturligtvis till kyrkan, mycket folk var där och det är så fint med alla ljus som är tända på gravarna. En sak kan jag inte förstå, när det gäller kyrkan, och det är varför dom ändrat Herrens Bön??? Fader vår har man ju kunnat som ett rinnande vatten men den nya bönen hade jag inte hört förut.

Nåväl, efter gudstjänsten var vi och fikade i det hemtrevliga Församlingshemmet, det var Ammarnäs IF som stod för fikat den här gången.

Senare på kvällen blev det god middag på Ammarnäsgården.

Vaknade tidigt i morse till -16,9 grader ute men det blev en lika strålande dag idag som igår! Lennart och jag tog bilen upp till Höbäcken för en promenad till Lissobäcken, minus 20, kallt men härligt! Körde sedan upp till Tjulträsk och där var det bara 14 grader.

DSCN7644

 

DSCN7631

 

DSCN7641

 

DSCN7639

 

 

4 kommentarer

  1. Ove Forsvall

    Kinna!
    Herrens bön frågetecken.

    ”Problemen med Fader vår” började på allvar 1981.
    För 35 år sedan 1981 kom den nya versionen vår senaste och möjligen den sista svenska översättningen från grekiskan av Nya testamentet.
    Då enligt språkkonsulter tillät det svenska språket 1981 inte längre några konjunktivformer.

  2. Kyrkobesökare

    Så synd att man tog större hänsyn till konjunktivformer i svenska språket än till betydelsen av innehållet i Herrens bön.
    I den gamla versionen står: … såsom ock vi förlåter dem oss skyldiga äro
    I den nya står det: … liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss. Det senare stämmer inte med bibelns lära för där stå att när man förlåtit något finns ingen skuld kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.