Aktiv helg!

Av , , Bli först att kommentera 1

Man skulle nästan kunna tro att jag har damp, med mina myror i rumpan. För jag gör ju verkligen saker HELA tiden. Sitter ungefär ALDRIG still i soffan. Så har jag nog i och för sig alltid varit, men ännu mer den sista tiden.

I lördags när vädret var fantastiskt på dagen, så blev det lite mc-utflykt. Först till mc-butikerna Norrlands mc och Two Wheels, eftersom dom hade öppet hus. Jag kollade lite på mc-stövlar medan Magnus kollade in sporthojarna.

Efter mc-butikerna, så körde vi till ett café som jag tycker om i Tavelsjö. Det ligger jättefint vid sjön, har uteservering och minigolfbana. Men nu visade det sig att dom tyvärr inte hade öppnat för säsongen, så vi vände tillbaka mot Umeå igen.

Hem, av med skinnställen, och direkt på med träningskläder. Jag hade bokat tid för badmintonmatch, för Magnus skulle krossas, VAR min tanke. Det gick, erhm, sådär, får jag väl erkänna. J

Men det där är någonting som jag fullkomligt ÄLSKAR. Utmaningar. Att med glimten i ögat "kaxa sig" om vem som är bäst, vem som kommer att vinna, och kanske till och med slå vad om det också. Jag BRUKAR vara skapligt jämn mot dom jag tävlar mot, i badminton, bowling, biljard, pingis, bastu, minigolf etc etc. Vilket gör det ÄNNU roligare, förstås.

Nåväl. Efter att jag fick stryk i badminton, så var vi ute och åt på Tapas, en av mina favoritrestauranger som jag starkt rekommenderar. Det var fantastiskt gott, trevlig personal, och hur mysigt som helst. En RIKTIG kanonlördag, måste jag säga.

I söndags så blev det ännu mera mc. Körde till Holmsund för att fika hos ett par vänner. På kvällen så åkte vi till Umeå dansimperium, för att bugga och foxa på "samkvämet", som dom kallar dansen där på söndagskvällarna. Undrar någon vad "samkväm" är i danssammanhang? Det är när man dansar på lokal till musik uppspelad med LJUDANLÄGGNING. Alltså inget live dansband. Om det däremot är dansband som spelar live, så befinner man sig på SOCIALDANS. Där har vi skillnaden, vad jag har förstått, i alla fall.  :-)

Från dansen, for vi sedan direkt till gymmet, och var på Iksu vid 22-tiden på kvällen. Jag hann springa på löpbandet i 35 minuter innan dom stängde.

JA, jag vet. AKTIV helg. Inget ovanligt för att vara mig, dock. J

Tjing!

Bli först att kommentera

Valborg!

Av , , Bli först att kommentera 0

Såja. Brunchdags. Det blev en sen natt igår, eftersom vi var till Rotan i Skellefteå och dansade igår. Det var fantastiskt kul, som vanligt. Zlips och Voyage spelade.

Idag blir det som för alla andra, grillning och majbrasa. Frågan är vilken av alla man ska välja. Dock tror jag det lutar mot Universitetets brasa, eftersom det är på behörigt avstånd hemifrån, och då kan man minsann förflytta sig dit med in-lines, och därför ta ett par öl till grillningen.

Ha en bra dag och kväll på er!

Bli först att kommentera

Från båge, till bugg!

Av , , Bli först att kommentera 1

Igår blev det premiärtur med min racerhoj, en Honda CBR 900 rr. Jag hämtade den från en vän några mil utanför Umeå, som förvarat den åt mig under vintern i sitt garage. Jag kände ganska stor oro för hur det skulle kännas att köra, då ju min sambo gick bort i en mc-olycka i september. Men det gick över förväntan bra. Visst fick jag olustiga tankar medan jag körde, men inget som inte var hanterbart.

Jag körde direkt från garaget där hojen stått under vintern, till buggkursen som jag går. Snacka om kontrast!  Jag gled in i lokalen i skinnställ, svidade om till en fladdrig kjol, och hux flux var man feminin igen och redo för att dansa!    Haha….    :-)

Trevlig fredag på er!

Bli först att kommentera

Bastu-filosofier!

Av , , 6 kommentarer 0

Jag är ett stort bastufreak. Jag fullständigt ÄLSKAR att basta. Varför gör inte ni också det, kvinnor?

Vart än jag har varit, i en massa gym i olika städer runt hela Sverige, i idrottshallar, åtskilliga hotellrelaxar landet runt, så finns ju bastu. Oftast separata dam- och herrbastu, men på ett och annat ställe även mixade bastu.

Men oavsett VAR jag än har bastat, i södra Sverige, norra Sverige, i gymmen, på hotellen, arbetsplatser, hemma hos bekanta, så lyser kvinnorna med sin frånvaro. Why??

Är det för varmt för oss? Vill kvinnor i högre utsträckning än män undvika att visa hud? Eller kan det bero på att de flesta kvinnor ser bastu mestadels som en slags "för-aktivitet"  innan fest, och därför i stället prioriterar klädprovning, sminkning och tjejsnacket dom där timmarna innan festen?

Ytterligare en tanke om en eventuell förklaring:  kan det vara så att, om man generelliserar förstås,att kvinnor oftare föredrar drinkar, cider och vin framför öl, och att de därför hoppar över bastun eftersom drinkar och cider inte vanligtvis intas i bastun?

Eller så återgår vi till det där med värme, och till en sak som en kvinnlig kollega brukar säga till mig:  "näää, inte kan jag basta i den där bastun som DU värmt upp, nu innan julfesten? Då blir man ju alldeles RÖD i ansiktet"? 

Ja, inte vet jag, varför kvinnorna håller sig borta från bastun. För personligen, så vill jag basta mest hela tiden. Inte bara inför en fest. Utan även efter träningen, eller när det är kallt ute, eller när man inte har nåt annat bättre för sig. Allra helst VEDELDAD bastu, förstås.

Jag glömmer aldrig den bästa bastu jag någonsin upplevt. Det var mitt ute i fjällvärlden efter Kungsleden,  uppe på ett berg vid en sjö. Vi kom fram till den, efter att vi vandrat i 3 dagar och kände oss hyfsat ofräscha. DEN bastun satt inte fel alls, vill jag lova..  Här nedan är en bild på den..

 Men framför allt så önskar jag att jag hade haft bastu HEMMA. Jag kan nästan inte tänka mig något bättre än att avsluta en arbetsvecka på fredagen, med att komma hem, slå på bastun, greppa en öl och gå in och bara NJUUTA… för att sedan ställa sig och laga någon god mat.

LIVSKVALITÈ, eller hur?   :-)

6 kommentarer
Etiketter: ,

Märkliga fingrar / Raynauds syndrom

Av , , Bli först att kommentera 0

Mina fingrar är lite konstiga. Av två skäl.

För det första, så gör jag en ganska otäck sak om nätterna då och då. Jag vaknar dessa gånger till, med en plötslig smärta i handen. Jag kör nämligen in mina egna, långa naglar i handen, på insidan.  Jag trycker in dem så pass hårt och djupt, att jag får groteska märken i huden efter naglarna. Märken som jag upptäcker, då jag vaknar till. Jag blir lika förvånad varje gång. Varför gör jag så??  Kör in naglarna i handen i sömnen??  Jag skulle VERKLIGEN vilja veta vad det är för slags drömmar jag har, när jag gör på det där viset.. det måste vara dom värsta tänkbara mardrömmar, inbillar jag mig. 

För det andra, så blir några av mina fingrar vita då och då på vintern. RIKTIGT vita. Så där så att det ser ut som att man har förfrusit dem. Men dom blir inte det ENBART vid extrem kyla, även fast det är vanligast då. Dom kan bli vita lite när som helst, även på sommaren. Och röker gör jag inte, det har jag aldrig gjort. Så vad är anledningen då?   Jo,  "Raynauds syndrom". Något som 20 % av alla kvinnor har. Det är vanligtsvis kölden som orsakar detta fenomen, men även stress. Och det gäller tydligen att man försöker hålla händerna varma om man har detta bekymmer, och är försiktig med åtsittande ringar, för vill det sig riktigt illa så kan det sluta med att man måste amputera bort ett finger.. och DET skulle INTE vara bra, med tanke på mina "spela piano- och Flygeldrömmar"..  :)

http://www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp?articleID=5798

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Racerhoj eller in-lines till jobbet??

Av , , 1 kommentar 4

Nu börjar sommaren att närma sig. Asfalten är bar, och cykelbanorna blir en efter en sopad från grus och sand.

Jag kommer precis som varje sommar, att hamna i stor intressekonflikt angående val av transporteringsmedel till jobbet. Ska jag ta racerhojen (en Honda Cbr 900 RR) , eller mina K2 Inlines?? Fortskaffningsmedel MED eller UTAN motor?

 

Tar jag motorcykeln, så innebär det att favoritplagget kjol får hamna i ryggsäcken. Lite extra bök på morgonen blir det, med att dra på ryggplatta och skinnställ. Tänka ut vad jag ska byta om till när jag kommer fram till jobbet.

Om jag i stället tar mina in-lines, så innebär det i och för också att jag måste byta om då jag kommer till jobbet. För in-lines innebär ju lite motion, och svett. Ryggsäck med ombyteskläder krävs även här, samt tid att ta en snabbdusch på jobbet.

Tidsmässigt så går det nog på ett ut, oavsett hur jag än tar mig till jobbet. Alla vägbyggen och köer i trafiken gör att in-lines går minst lika snabbt som ett motorfordon.

Vädret kan ju dock ställa till det lite. Om ett vackert väder på morgonen slår om till regn på eftermiddagen då det är dags att åka hem, så blir ju hemtransporten mindre trevlig oavsett jag tagit in-lines eller mc till jobbet. Fast, då kan man ju alltid tigga skjuts av någon kollega i stället, om man nu skulle ha så otur med vädret.

Jaja… det sägs ju att omväxling förnöjer. Och eftersom jag både älskar racerhojar och in-lines, så får jag väl försöka att variera mig som vanligt. Jag har dock en känsla av att just denna sommar kommer att innebära mer in-lines än mc, av förklariga skäl..

Ha en skön måndag!

1 kommentar
Etiketter:

DANS på Äpplet !

Av , , Bli först att kommentera 1

 

Gooood morning!

Idag är det äntligen FREEEDAG! SOM jag har längtat!

Efter en avverkad nybörjarkurs i bugg, nu pågående fortsättningskurs, plus en väldig massa dans den sista månaden i ibland annat Skellefteå, Östersund och tredagars dansmaraton i Gävle, så är det nu dags för dans till Zlips på Äpplet ikväll. GUD, så roligt!

Vi är ett sällskap på 40-50 personer, och jag gissar att åldern på oss är mellan ca 20-38, så det där med att det bara är "gamlingar" på Äpplet kommer då definitivt INTE att stämma ikväll. Inte för att jag tycker att det bara varit gamlingar där alla ANDRA gånger jag varit på Äpplet heller.

Så sluta TRAMSA med förutfattande meningar om Äpplet, "gamlingar" och "styrdans", och kom till Folkets hus Äpplet ikväll!

Ha en trevlig fredagkväll på er….

Bli först att kommentera

Fjällvandra vintertid?

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag har det sista halvåret börjat att fundera mycket på hur det skulle vara att fjällvandra VINTERTID. Sommartid har jag ju fjällvandrat några gånger, men hur skulle det vara att planera en vandring på VINTERN? 

Vart skulle man gå?  Är tältet som jag har tillräckligt bra? Ska man köpa en annan sovsäck?  Dubbla liggunderlag? Hur många nätter är lämpligt att testa första gången?  Måste man skaffa en väldans massa annan utrustning? 

Jag har bestämt mig för att börja att forska i frågan, för detta vill jag testa. SKA testa.

God kväll!

Bli först att kommentera
Etiketter:

Naturens skönhet

Av , , 2 kommentarer 0

För er som kanske också har sorg, mår lite dåligt, eller är i en tillfällig svacka. Ge er ut i naturen!  Andas, känn harmonin och beskåda vackra vyer…  FJÄLLVANDRA!  Bland det allra bästa jag vet, måste jag säga.

Denna sagolika plats mellan Saltaloukta och Kvikkjokk  passerade vi när vi fjällvandrade i somras, innan hans hemska olycka anlände ett par månader senare…

"Låt naturens skönhet vara balsam på själens sår".

2 kommentarer

Ålderkriser…

Av , , 2 kommentarer 0

……allvarligt, varför ska man ha det??

Jag har aldrig förstått mig på det där. Ålder ÄR ju verkligen bara siffror på ett papper? Det som DÄREMOT har betydelse, är väl ändå hur man väljer att leva sitt liv och vardag? Att förverkliga drömmar och fantasier? Att verkligen prioritera hur man nyttjar dygnets 24 timmar, sina helger och ledigheter. Att våga chansa och ta risker, att stilla sina nyfikenheter genom att testa nya aktiviteter och äventyr, med det fantastiska resultatet att bli flera livserfarenheter rikare, och få ett betydligt mer tillfredställande och givande liv. Lever man på det här sättet, så tror jag inte att ålderskriser vid just 20, 30, eller 40 år skulle vara lika vanligt förekommande som det är, men det är ju bara en teori som jag har.
 
Många får i och för sig sina åldersnojor i kombination med "skaffa barn"-kris, och "gifta sig" -kris. Men varför ska man ha sådana då? Har man inte träffat den rätta, så har man inte. Man kan ju inte skaffa barn eller gifta sig "bara för att" man kanske närmar sig en ålder då man "förväntas" göra det. Det där kommer väl när det kommer.
 
Nej, LEV säger jag. Till fullo så gott det går. Utmana dig själv, se till att utvecklas. På jobbet, på fritiden och hemma. Sitt inte och kolla på alla serier som finns på Tv, utan aktivera dig. Ha roligt. Hälsa inte bara på vänner och bekanta, utan GÖR nya saker, prova NYA upplevelser. Anmäl dig till någon spännande kurs, dra väg en vecka utomlands själv, eller nåt.
 
Fast, det klart. Alla är vi olika. Alla har vi olika behov, och nöjer oss med olika saker. Men så här funkar då jag. Och jag har aldrig, och kommer aldrig, att uppleva en ålderskris. Det kan jag sätta min snowboardutrustning på. :)
 
"Hemligheten med ungdomens källa, är att tänka unga tankar", Josephine Baker (1906-1975).
 
2 kommentarer
Etiketter: