Racerhoj eller in-lines till jobbet??

Nu börjar sommaren att närma sig. Asfalten är bar, och cykelbanorna blir en efter en sopad från grus och sand.

Jag kommer precis som varje sommar, att hamna i stor intressekonflikt angående val av transporteringsmedel till jobbet. Ska jag ta racerhojen (en Honda Cbr 900 RR) , eller mina K2 Inlines?? Fortskaffningsmedel MED eller UTAN motor?

 

Tar jag motorcykeln, så innebär det att favoritplagget kjol får hamna i ryggsäcken. Lite extra bök på morgonen blir det, med att dra på ryggplatta och skinnställ. Tänka ut vad jag ska byta om till när jag kommer fram till jobbet.

Om jag i stället tar mina in-lines, så innebär det i och för också att jag måste byta om då jag kommer till jobbet. För in-lines innebär ju lite motion, och svett. Ryggsäck med ombyteskläder krävs även här, samt tid att ta en snabbdusch på jobbet.

Tidsmässigt så går det nog på ett ut, oavsett hur jag än tar mig till jobbet. Alla vägbyggen och köer i trafiken gör att in-lines går minst lika snabbt som ett motorfordon.

Vädret kan ju dock ställa till det lite. Om ett vackert väder på morgonen slår om till regn på eftermiddagen då det är dags att åka hem, så blir ju hemtransporten mindre trevlig oavsett jag tagit in-lines eller mc till jobbet. Fast, då kan man ju alltid tigga skjuts av någon kollega i stället, om man nu skulle ha så otur med vädret.

Jaja… det sägs ju att omväxling förnöjer. Och eftersom jag både älskar racerhojar och in-lines, så får jag väl försöka att variera mig som vanligt. Jag har dock en känsla av att just denna sommar kommer att innebära mer in-lines än mc, av förklariga skäl..

Ha en skön måndag!

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.