(O)ekologiskt kaffe?

Av , , 1 kommentar 1

Jag förstår inte riktigt vad de menar med ekologiskt kaffe..

Igår köpte jag ett paket Gevalia mörkrost i vanlig ordning. Jag upptäckte till min lätta förvåning att jag har köpt ekologiskt kaffe?
 

Ekologiskt kaffe är alltså kravmärkt för att det inte är odlat med artificiella metoder. 
Tycker inte att vi kan lita på kravnmärkning som ett verktyg som kan rädda miljön men det kan bidra till det lilla. Dock inte tillräckligt för att kunna kalla det ekologiskt ännu.

Vad tycker du?
Dela med dig av dina egna tankar.

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Dag 1

Av , , Bli först att kommentera 4

Spännande med en blogg!!

Min svägerska Ulrika har alltid sagt att jag borde hitta ett sätt att få utlopp för alla mina tankar och idéer, så jag gör ett försök här på VK-bloggen!

Jag har ett brinnande intresse för gamla ting. Särskilt gamla dokument såsom fraktsedlar och även ransoningskuponger från krigstiden.

Jag kan i mångas ögon betraktas som en ganska spännande figur, och jag tar livet med en klackspark och med glimten i ögat.

Det var på mitt första arbete som springpojke på posten i Oskarshamn som intresset tog fart för papper och listor. Varför det just blev fraktsedlar som jag anammade är fortfarande för mig en gåta, men det har sedan dess blivit en stimulerande sysselsättning och hobby.

En värdefull fraktsedel jag har är på en pall rekvisita från Hasse & Tages revy Lådan från -66. Den skickades nämligen fel och hamnade kvar hos oss på posten utan adress.

Utöver det så är jag mycket förtjust i 2-takts motorer och gamla diselsnurror.

Detta med blogg är nytt för mig, men jag kommer ge det en ärlig chans.

Mycket nöje.

Leif-Melker.