Linnea - Skolblogg

Jag orkar inte vägglössen!

Av , , Bli först att kommentera 5

Usch och fy! Jag har fått vägglöss i min lägenhet. Vad jobbigt!

Den har blivit behandlad i en hel vecka men trots det får jag bara fler och fler bett.

Annars är jag väldigt nöjd med flytten till Sundsvall, att flytta hit för att plugga är nog ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv. Skolan flyter på och jag stormtriv!

 

Vill du läsa mer om mitt liv som journaliststudent? Eller bara om mina tankar och funderingar kring livet, smyckestillverkning eller om texter jag har skrivit? Kolla då in bloggen som jag faktiskt uppdaterar.www.linneajarkstig.blogg.se

 

Glöm inte att följa den på bloglovin!

Min första dag

Av , , Bli först att kommentera 2

Med höga förväntningar närmar jag mig nu Mittuniversitetet för upprop och information. Det känns spännande att få träffa lärare och de elever som ännu inte kommit men det som jag kanske mest ser fram emot är informationen om programmet och om hur dessa år kommer att se ut. Jag har velat läsa journalistprogrammet hur länge som helst och alldeles strax smäller det. Spännande!

Vill du läsa mer om mina tankar, vardag och skola?

Kom ihåg att kolla in min nya blogg. Linneajarkstig.blogg.se

Vuxenpoäng till mig!

Av , , 2 kommentarer 8

Det har hänt mycket sedan sist… Avgörande beslut, stora steg i livet och upplevelser som jag aldrig kommer att glömma har inträffart.

Jag har:

- Tagit studenten

- Blivit antagen till Journalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall

- Tackat ja till min plats

- Fixat en egen lägenhet och inrett den

 

Nu ska jag bara flytta in på riktigt. Jag ska lämna familj, vänner och pojkvän för att klara mig på egen hand. Vissa stunder känns det jobbigt och skrämmande medan det ibland känns spännande och verkligen hur roligt som helst. Nu börjar ju vuxenpoängen att rulla in! ;)

I samband med allt detta som just nu pågår i mitt liv har jag valt att skapa en ny blogg. En blogg som jag hoppas att ni kommer följa.

Kolla in den!

www.linneajarkstig.blogg.se

2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Full fart framåt!

Av , , 2 kommentarer 4

Nästa vecka är det dags för mässvecka för Bling UF.

Onsdag 18-21 projektmässa på Luspengymnasiet

Torsdag 18-21 UF-mässa på Nolia

Fredag 09-14 UF-mässa på Nolia

Så här ser min kommande vecka ut. Den kommer att bli väldigt tuff med alla förberedelser och all försäljning men förhoppningsvis riktigt roligt!

Jag hoppas att ni kommer förbi och kikar på någon av mässorna, det skulle vara supertrevligt med besök från några läsare också :)

Läs på Bling UF:s blogg för att få veta hur jag förbereder mig/har förberett mig inför mässan. (Klicka på bilden för att komma till bloggen).

2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Full fart framåt!

Av , , Bli först att kommentera 0

Nästa vecka är det dags för mässvecka för Bling UF.

Onsdag 18-21 projektmässa på Luspengymnasiet

Torsdag 18-21 UF-mässa på Nolia

Fredag 09-14 UF-mässa på Nolia

Så här ser min kommande vecka ut. Den kommer att bli väldigt tuff med alla förberedelser och all försäljning men förhoppningsvis riktigt roligt!

Jag hoppas att ni kommer förbi och kikar på någon av mässorna, det skulle vara supertrevligt med besök från några läsare också :)

Läs på Bling UF:s blogg för att få veta hur jag förbereder mig/har förberett mig inför mässan. (Klicka på bilden för att komma till bloggen).

Om livet vore…

Av , , 4 kommentarer 5

Varje dag jag skulle se mig i spegeln, skulle jag se den stjärna som lyser som starkast på himlen. Jag skulle alltid vakna med ett leende på läpparna, med smink som inte runnit och med hår som inte spretar. Jag skulle vara en perfekt människa vars liv är som en dröm.
 
Varje dag skulle se annorlunda ut och dagarna skulle präglas av försvinnande pengar och lunch med väninnor varvat med spya och glömska på nätterna. Genom min Blackberry skulle jag alltid få veta det senaste nytt som jag gärna för vidare, bara det inte handlar om mig såklart.
 
Jag skulle ha mitt drömjobb utan att behövt lyfta ett finger och jag hade fått äta med guldsked ända från födseln. Det bästa med dagarna skulle vara när jag går in i mitt ”lilla” rum med mina älsklingar. Där skulle det finnas allt! Prada. Gucci. Jimmy Choo. Sonia Rykiel. Chanel. Allt jag någonsin önskat, allt jag någonsin drömt om.
 
Nej! Nu ska jag sluta drömma. Det där är inte verkligheten. Allt är bara fejk.
 
För det första. När jag vaknar har mina blåa ringar under ögonen oftast intagit en svart färg, mitt slitna hår står alltid åt alla håll och jag blir allt annat än glad när mitt larm aldrig vill sluta tjata.
 
För det andra. Jag tar mig motvilligt igenom mina alldeles för lika dagar. Larmet ringer. Bussresa till Storuman. Skola hel dagen. Bussresa hem. Middag. Träning. Plugg. Sova. Också om igen.
 
För det tredje. På skolan ägnar jag 99 % av tiden till att plugga även om jag hellre valt att luncha med vänner eller tagit en glass i solen. Så är det om man är ambitiös. Då får man slita häcken av sig i hopp om att nå sina mål och sina drömmar. Missförstå mig inte. Jag har valt att gå skola själv och jag gillar det, men bara för det så tycker jag inte att den är hur lättsam och rolig som helst alla gånger.
 
Bussresorna mellan Vilhelmina och Storuman har tagit ungefär 29 370 minuter, 489,5 timmar eller 20,4 dygn under dessa tre åren. Tänk vad jag kunde ha gjort istället för att spendera all denna tid på bussen. Jag hade kunnat träffa mina kompisar oftare eller bli ett bättre på någon sport om jag nu önskade.
 
Under nätterna får jag knappt sex timmars sömn och med mina ringar liknar snart mitt ansikte den svenska flaggan. Vilken människa förväntas vara aktiv, rolig och social när man knappt får sova på nätterna? Sådana krav har jag på mig, jag måste vara perfekt.
 
Att vara glad när man lever som en robot är omänsklig!
Det är bara 110 dagar kvar tills jag lämnar Luspengymnasiet, vilket ger en hel del blandade känslor. Dock ska jag efter studenten se till att ha det kul och få det jag förtjänar efter allt detta slit.
 
Det är inte så konstigt att en ny krisperiod kommit till människornas liv. Nu har krisfamiljen fått ett tillskot, nämligen 20-års kris vilket jag på mina snart 19 år känner av mer och mer för varje dag. Förväntningarna är höga och idag vill alla att vi ska vara som de perfekta renässansmänniskorna. Vi ungdomar ska inte bara vara duktiga i skolan, vi ska vara vältränad, vara glada, se bra ut, ha mycket kompisar och dessutom hinna tänka på framtiden och alla val som snart ska göras. Pressen som sätts på oss är inte liten!
 
Tänk om livet vore en film… Då skulle vi alla slippa vakna med en stor säck att bära. Det skulle vara underbart!

4 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Bom, Bom, Bom

Av , , Bli först att kommentera 3


Klicka på bilden för att komma direkt till bloggen

Ni kommer väl ihåg?

Av , , Bli först att kommentera 4

 

Ni kommer väl ihåg att beställa ett par semel örhänge inför fettisdag?

Beställer du innan den 15 februari så garanterar jag att du har dem inför den stora dagen :)

Skicka ett mail till bling.uf@hotmail.com för att beställa!

Semlissar för dig!

Av , , Bli först att kommentera 4

Fettisdagen firas med semlor. Men varför inte i öronen?

Köp ett par semlor för 75kr

Eller varför inte två par för 120kr? Fira dagen med en vän :)

 

Erbjudandet gäller till och med torsdag 9/2.

Kommentera eller kolla in bloggen för att göra en beställning.