Linus Hedström (Grön Ungdom)

Grön Ungdom

Ny regionstyrelse för Grön Ungdom Norr!

Av , , Bli först att kommentera 0

Igår kväll höll Miljöpartiets ungdomsförbund i Norrland årsmöte. De främsta besluten på mötet gällde val av en ny regionstyrelse och andra förtroendeposter.

För lokalavdelningen i Västerbotten blev detta en succé! 3 av 9 styrelseledamöter är bosatta i Västerbottens län.

Själv blev jag invald som sammankallande i den nya regionstyrelsen och jag är mycket hedrad över förtroendet jag fått från medlemmarna. Jag kommer göra allt jag kan för att få styrelsen så aktiv som möjligt och är otroligt taggad på att få vara med och stärka den unga gröna rörelsen i Norrland!

/Mvh Linus Hedström, sammankallande i Grön Ungdom Region Norr.

Bli först att kommentera

UNF Västerbotten lägger fokus i Skellefteå.

Av , , Bli först att kommentera 0

Under en lång tid har ungdomens nyckterhetsförbund (UNF) i Västerbotten lagt stort fokus på Umeåregionen för sin verksamhet. Men nu blir det ändring på det!

UNF-verksamheten bland lokalföreningarna i Umeå har under en tid gjort ett mycket bra arbete med att anordna egna event och att ta egna initiativ, därför planerar distriktsstyrelsen för UNF Västerbotten att satsa på övriga länet till hösten!

Fokus ligger på Skellefteå där det finns många medlemmar, men de har ingen egen lokal och deras styrelser verkar ligga lågt när det kommer till att anordna olika medlemsmöten och med att sammarbeta med nära föreningar.

Skellefteå är precis som inlandet ett område där det inte finns så många alternativa nyktra mötesplatser eller rörelser för ungdomarna. Därför storsatsar distriktsstyrelsen på att få igång en mycket väl fungerande verksamhet där, precis som man lyckats med i Umeå! Dvs. att styrelsen kommer att placera sin fältkonsulent i staden istället för att ha denne stationerad i Umeå, att vi kommer (om nödvändigt) ge ekonomiskt stöd m.m.

Mitt jobb blir att rusta medlemmarna för att möta de drog och alkoholpolitiska utamaningarna i Skellefteåregionen. Bland annat kommer vi föra samtal med lokala politiker och företrädare från stadens uteliv.

Styrelsen planerar även att på allvar inom en kort framtid vända blicken mot inlandet där det på många platser inte finns några nyktra mötesplatser för unga överhuvudtaget.

/Mvh Linus Steegmans Hedström,

Drogpolitisk kontaktperson i distriktsstyrelsen för UNF Västerbotten

Bli först att kommentera

Skakar hand med globaliseringen (Tal 9 Nov, Rådhustorget,Umeå)

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag trivs inte med att stå här ikväll. Jag känner mig rentav obekväm med att behöva stå och prata om nationalism och främlingsfientlighet, år 2012.

Men jag står här ikväll för att vissa säger att islamiseringen är ett av de största hoten mot västvärlden. Vi som har samlats här idag säger att främlingsfientligheten är ett av de största hoten mot västvärlden.

Vissa säger att man bör stänga gränserna i ett modernt samhälle. Vi som har samlats här idag säger att man bör öppna gränserna, sudda ut dem i en globaliserad värld.

Vissa säger att man bör bygga samhället på idéer som en gång förstörde välden. Vi som har samlats har idag säger att man ska bygga en värld på moderna värderingar istället för att bygga en värld på idéer som har sina grunder i medeltiden.

Jag är här för att visa Grön-Ungdom-Västerbottens stöd till Ungdom Mot Rasism och har alltid varit imponerad av deras arbete och jag tycker de gör ett mycket bra jobb.

Jag kan avsluta genom att säga att vissa hälsar på globaliseringen genom att spotta den i ansiktet. Jag hälsar på globaliseringen genom att skaka hand med den och starta en ny vänskap.

Bli först att kommentera

Grön Ungdom Västerbotten vaknar!

Av , , Bli först att kommentera 0

Under en tid har Grön Ungdom Västerbotten legat lågt och det har inte varit mycket verksamhet i organisationen, men nu börjar vi komma upp på fötter igen.

I sommras blev jag och två andra medlemmar intresserade av att bli aktiva och få upp organisationen på fötter igen och vi har kommit en bra bit på vägen till detta. Ett stort steg för det är att det kommer blir ett medlemsmöte som anordnas den 14 oktober på Miljöpartiets kansli i Umeå. Och nästa år kommer vi rentav börja ha regelbundna möten.

Jag är personligen väldigt opptimistisk och hoppas att jag kan vara med att hjälpa till att få en stark och etablerad organisation där fler får vara med och påverka över hela Västerbottens län.

mvh/ Linus :)

Bli först att kommentera

Ny blogg (test)

Av , , Bli först att kommentera 0

Har kommer jag att skriva politiska inlägg m.m.

Bli först att kommentera