Linus Hedström (Grön Ungdom)

Grön Ungdom

Skakar hand med globaliseringen (Tal 9 Nov, Rådhustorget,Umeå)

Jag trivs inte med att stå här ikväll. Jag känner mig rentav obekväm med att behöva stå och prata om nationalism och främlingsfientlighet, år 2012.

Men jag står här ikväll för att vissa säger att islamiseringen är ett av de största hoten mot västvärlden. Vi som har samlats här idag säger att främlingsfientligheten är ett av de största hoten mot västvärlden.

Vissa säger att man bör stänga gränserna i ett modernt samhälle. Vi som har samlats här idag säger att man bör öppna gränserna, sudda ut dem i en globaliserad värld.

Vissa säger att man bör bygga samhället på idéer som en gång förstörde välden. Vi som har samlats har idag säger att man ska bygga en värld på moderna värderingar istället för att bygga en värld på idéer som har sina grunder i medeltiden.

Jag är här för att visa Grön-Ungdom-Västerbottens stöd till Ungdom Mot Rasism och har alltid varit imponerad av deras arbete och jag tycker de gör ett mycket bra jobb.

Jag kan avsluta genom att säga att vissa hälsar på globaliseringen genom att spotta den i ansiktet. Jag hälsar på globaliseringen genom att skaka hand med den och starta en ny vänskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.