MikaelsJakt Blogg

Hade yngste sonen med i helgen när vi jagade

Av , , Bli först att kommentera 2

Hade yngste sonen med i helgen när vi jagade

Hade yngste sonen med i helgen när vi jagade. Testar mms bloggen nu

Bli först att kommentera

Helg avslutning

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja då var de söndag och avslutningen på jakthelgen. 3plussgrader och blåsigt kan man säga. Vi jagar Lövås. På tre dagar har vi jagat igenom hela byn och de skall altså avslutas på Lövås. Detta område är som pandoras ask man vet aldrig vad som finns här. Flera år har de inte varit någon älg alls här men så för något år sedan skjöts fem älgar här en dag. Nå ja de börjar så här. Först hörs rte hundskall sedan nu har jag släpt hunden oj då nu är de upptag. De visade sig vara en ko som för dagen är fredad efter mycke rapporter så gick den ut ur omrodet. I samma veva har en annan hundförare tag i älg och den går ur omrodet direkt. De var en tjur 10-15 taggar hundföraren såg den när han fick tillbaka hunden. Om flyttning av hundförare och nytt upptag ko och kalv. De gick också ut ur området. Nu fryser jag så jag blir tvungen gå ner från tornet. Hittar en kärgadd och gör upp eld när jag står där på knä med huvet i elden ropar passgrannen mikael pass upp älg på väg till dig. Mellan mig och grannpasset är en ungskog 4-5meter hög. Jag hör hur de knakar när den går ut ur området mellan oss. Mycket blåst. Storm snarare stundvis jakten avbryts och vi samlas på slakteriet. Samling lördag 09.00 styckning. Helgens jakt slut.

Bli först att kommentera

Lördag

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag börjar så här i dag **#@$%€¥₩???????????????????? har aldrig vaknat med sådan träningsverk på länge de är hundförare Mr J s fel. Spände mig tydligen så mycket i fredags så jag tog mig nästan inte upp ur sängen. Nå väl Lördag vi jagar KROKTJÄRN. Under jaktens gång vissa hundförare hör regelbundet av sig varnar i god tid om något händer. Andravet man inte ens om dom är på skogen. Om man har tur ser man dom på återsamlinge. Ett annat fenomen som finns är pejlitustning. Vssa hundförare har radio referat om vad som händer om hunden har tag i älg. Andra säger pass upp mot linjen mot by X eller pass upp mot linje Y. Vet inte vad som är bättre radioreferat eller hela pass linjen vi pratar om pass mellan 1-19 eller 20-38. Önskar man själv vill jav veta lite mer exakt. Å andra sidan vaknar två tredjedelar av laget upp lite och de är ju bra.

Bli först att kommentera

Oktober jakten igång

Av , , 1 kommentar 2

Ja då var då dagen inne för oktoberjakten.

Samling på slakteriet jaktledaren meddelade vilket område som skulle jagas. Ålia!!! Ett trevligt område som brukar hysa mycket älg. Inget undantag i dag heller. Han bara få den bekväma känslan då hundförare Mr j meddelar att han hade upptag. Till saken hör att han skjutit två älgar för sin unghund i september. Super lyckat måste jag säga kul när de är en unghund som får en så lyckad start. Jag sitter och myser i morgon solen. Jag tror att vi hade igång flera älgar samtidigt en symfoni som lenaste sammet för öronen. Allt detta sker dock långt från mig men de hördes otroligt bra denna nästan vindstilla klara höstmorgonen. Så tycker jag att en gren knäcks men jag är inte säker. I ögonvrån ser jag en rörelse och ut på kraftlednindsgatan kommer en ko och en kalv, kalven är lovlig. Två hjärtslag och ivern och blodtryck startar en batalj som sällan skådats. Detta kallas i mina hemtrackter BÖÖÖSS vingel vingel försöker trycka av hum glömt osäkra bössan. Osäkrar och går till ny attack vingel vingel pang kalven går i backen. Ducktigt osäker hur de tog    ( läs inte bra plaserat skott). Kalven försöker ta sig upp på benen igen och jag får ett bra läge att avfånga och så blir de. Här är jag osäker om de va jag som skjöt första älgen passare x skjöt en annan kalv och lite senare skjöt en hundförare en pinn tjur. Tranport till slakteriet och tog hand om de nerlagda villebråden. Samling och nya tag 13.30 på pass. RÖDTJÄRN skulle jagas av utplacering av pass jag tog pass 2 ett kanonpass enligt jaktledaren. Samma hundförare Mr j fick tag i ko med kalv. Så här i efterhand måste älgarna ha någon typ av gen från haren. Dom buktade runt området tre varv. Ståndskall gångstånd om vartannat. Hade älgarna ca 200 meter från mig i fast ståndskall en stund. Älgarna brukar vilja gå ut där jag sitter blodtrycket nu ca 300/300 sedan börjar de röra sig från mitt pass och sedermera ut ur området. När vi bryter jakten kom en jaktkompis förbi och frågar varför jag sitter på pass här. Mellan mig och där älgarna stog går järnvägen. Dom har satt upp nät där så där kommer ingen älg igenom längre. Jag ska ta ett snack med jaktledaren om de såkallade kanonpaset i morgon bitti.

 

1 kommentar

Inför jakten 2016

Av , , Bli först att kommentera 0

De är nästan som vanligt dock var allt klart dagen före jakten. Med andra ord helt tvärtom mot va de brukar vara. De borgar för något riktigt annorlunda detta år. Kan meddela att mitt viktminsknings projekt som jag trodde hade stannat av har inte gjort de i skrivandets stund har jag minskat 31 kg. Vad nu de har med jakten att göra. Jag är dock glad att de fungerar????

Bli först att kommentera

Älgjakt 2016 september

Av , , Bli först att kommentera 0

De har inte gott riktigt som jag tänkt än i höst. Laget skjöt på 4 förmiddagar 9 vuxna å en kalv. De jag kunnat bidra med va på måndagen då slog jag ihjäl en mygga de var dock lite att dela på 44 jägare. Men nu närmar sig oktober jakten de är då de ska ske tänkte jag. Vi får se hur de går återkommer.

Bli först att kommentera

Första veckan

Av , , Bli först att kommentera 0

Ja då var de då dax

Måndag morgon strålande väder och fullt med hormon stinna jägare fulla skogen. Hurra de kan inte bli bättre. Hundar hundförare och pass skyttar på plats nu kör vi.

Det var lite rapporter om älgar som var i farten både av hundförare och postarna. Jag sitter i godan ro och funderar över livets allsköns saker. När de hörs på etern en älg passerade mig här i hög fart. Då jag inte kunde avgöra storlek på den fick den gå. Vi har rekommendationer att lämna tjurar mellan 7 och 14 taggar. Vilket jag tycker är bra. Detta kommer bli naggat i kanten en aning. Sprakande i etern förkunnar att samma tjur passerar en annan postade i samma fart han han inte lyfta bössan så var tjuren borta. Hundföraren meddelar älgen väg via gps på hunden. Nu simmar den nog över sjön för hunden står i vattenbrynet och tittar.  Tiden går och mina tankar börjar kretsa runt ryggsäcken och de godsaker jag packat med. Då just då kommer de ut en älg på kraftlednindsgatan där jag sitter. De är långt håll 2-300 meter vrider upp kikaren på 12 gånger och ser 3 baskläder pinnar på den sida som exponeras mot mig. Den försvinner in i en skogsdunge jag lyfter på hatten och önskar en träff på närmare håll. Då kommer den ut på ett hygge ca 100 meter framför mig siktar in och låter skottet gå iiiiii kull direkt.

Meddelar på radion att jag skjutit en tjur och börjar gå mot skottplatsen 20 meter kvar försöker tjuren kliva upp jag hoppade upp på en stubbe och skjöt ett fångskott. De är färdigt nu och jag går fram då försöker han ställa sig upp igen så de blir ytterligare ett fångskott men nu ligger den. Som jag trodde 3 taggar på ena sidan och hoppsan de va 6 taggar på den andra sidan. Jag har jagat några år läs 24 år och aldrig någonsin sett den kombinationen är de tre på ena sidan är de bara tre på andra sidan. Den kvicke har nu räknat ut att den var aningen för stor. Borde ha lämnats.Gjort är gjort svårt att ångra nu när den är död. Efter hemtransport av älg och tillvaratagande var de bara en jägare som hade fått utlopp av hormonerna och de va jag.

Första veckan resulterade i åtta vuxna älgar däri en fin 17 taggare som F fick skjuta grattis till tjuren och trofé.

Bli först att kommentera

Hurra

Av , , 1 kommentar 4

Dag 1

Äntligen väntan är över i dubbel bemärkelse. Dax för älgjakt

Dagen började i vanlig ordning med att jag inte sovit en blund03.00 fikade och packade åkte hemifrån 03.50. Satt på pass vid 05.00. Hundförare meddelade efter några timmar att älg var på språng. 2 passare såg en älg tjur allt detta på behörigt avstånd från mig så jag bara satt och njöt av morgonen på mitt pass. Plötsligt kommer de en älg tjur snett in i området mot mitt pass. Tre pinnar på ena sidan glasklart skjutbar. Älgen stannade till och saken var klar.Hurra Hurra  Glad gick jag fram mot Älgen och döm om min förvåning då de var sex pinnar på den andra sidan. (Inte lovligt enligt rekommendation.) Nytt för i år är att slippa stress och ev skadeskjutningar får vi bara skjuta en älg åt gången inga dubbleer. Nästa älg får man skjuta när man passat den första Älgen. Intressant ska bli roligt att se hur de fungerar. Summering av dagen 1 älg i backen 3 st kor med en kalv fredade. Kan meddela att den vägde 261.4 kg.

1 kommentar

Ja då va de dax igen Älgjakt 2015

Av , , 1 kommentar 0

Ja äntligen sista veckan innan Älgjakts premiären.

Allt är förberett och klart de är lite ovanligt för att vara mig.

Detta år är kanske lite annorlunda vi får se.

Rapporten om att den väldige  synts på skogen kom så där lagom för någon vecka sedan så där är allt som förut

Har tittat till tornen och röjt lite så där är de som vanligt med. Sedvanlig tidning är redan nerpackad i ryggsäcken.

Komradion sätts på laddning nu i kväll för test så den fungerar. Kläder och skor fixade. Skjutbanan besökt så de är klart.

Allt är klart som ni ser är allt i sin ordning. Men ……… sablar iii den var fan är jaktkortet…………

1 kommentar

Lite blogga mycket skämmas

Av , , 3 kommentarer 0

                                                                                Naggad i kanten

De har inte blivit mycket skrivet på bloggen då jag blev lite naggad i kanten efter måndagen första veckan och värre skulle de bli men de tar vi om ett tag.

Första veckan resulterade i 9 vuxna och 2 kalvar villket man får erkänna är ett bra resultat. 2 st av skyttarna fick skjuta sin första älg och man får lyfta på hatten och grattulera. Kul för en av våra flickor i laget som fick nerlägga en bussig tjur grattis grattis.

Ja då är de väll bara att tuta på i ullstrumporna. Helgen efter var de då dax för jakt igen. Dagen till ära tog jag med luftverns kanonen 300wm. De komiska i allt är att jag sitter på samma pass som måndagen första veckan. Upptag hundföraren meddelar pass upp på vägen om vi nu ska vara ärliga tänkte jag nog NEJ… men de blev JO… upp på vägen kommer en tjur 4-6 taggar PANG och de blev BOM behöver och vill inte skriva något mer det är inte till för andras öron än mina men kan meddela att yngste sonen som varit med båda gångerna nu har bojkottat mig och jag måste hålla med om att man inte gjort något bra intryck  SUCK. Samma älg passerade en annan jägare som drog lika kort strå som jag men då behagade älgen att byta by, socken, komun och troligast landskap. Söndagens jakt blev resultatlös så de blir nya tag till helgen. Oj glömde nästan skriva om den fantastiska jägar lunchen köttferslimpa på björn och vildsvin så sagolikt gott och såsen mmmmmmmmmm tack MR T. Sitter nu och funderar om jag börjar bli vegan för älg verkar jag inte duga till att skjuta. MÅSTE ÖVA MER

3 kommentarer